Skip the navigation

Parsapiirakka

KitchenAid Chef

Import-Recipe - Asparagus quiche

Parsapiirakka

KitchenAid Chef

Välineet

StandMixer
Sifter
Valmistelu
45min
Ruoanlaitto
35min
Yhteensä
1h20
Annos
6
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

200 g vehnäjauhoja

100 g kylmää voita

4 g suolaa

35 g lämmintä vettä (n. 35°c)

4 kananmunaa

120 g crème fraichea

200 ml maitoa

100 g gruyere juustoa 

1/4 tl pippuria

14 vihreää parsaa

1 rkl ruohosipulia

1-2 rkl oliiviöljyä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kiinnitä KitchenAid-yleiskoneeseen siivilä- ja vaakalisävaruste. Aseta yleiskoneen nopeudeksi 1 ja siivilöi jauhot kulhoon vähitellen. Irrota siivilä- ja vaakalisävaruste yleiskoneesta. Kiinnitä taikinavatkain yleiskoneeseen. Lisää kulhoon voi ja puolet suolasta.  Sekoita 2 minuuttia nopeudella 2. Lisää vesi vähitellen ja jatka sekoittamista nopeudella 2, kunnes taikina alkaa muodostua. Irrota taikina taikinavatkaimesta. Muotoile käsin taikinasta pallo ja kääri se muovikelmuun. Siirrä jääkaappiin 30 minuutiksi. 

  2. Kiinnitä vispilä yleiskoneeseen ja valmista täyte lisäämällä munat, ranskankerma, maito, suola ja pippuri yleiskoneen kulhoon. Sekoita 2 minuuttia nopeudella 3.

  3. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Siirrä taikina runsaasti jauhotetulle pinnalle ja painele se pyöreän, voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tee taikinan pohjaan reikiä haarukalla. Asettele Gruyere-juusto piirakan pohjalle. Kaada piirakkatäyte juuston päälle. 

  4. Kuumenna pieni määrä oliiviöljyä paistinpannussa. Lisää parsat ja paista, kunnes ne ovat pehmeitä, noin 8 minuuttia. Mausta suolalla. Asettele parsat piirakan päälle. Ripottele piirakan päälle ruohosipulia.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Upea talviale