Välineet
Ainekset
200 g vehnäjauhoja
100 g kylmää voita
4 g suolaa
35 g lämmintä vettä (n. 35°c)
4 kananmunaa
120 g crème fraichea
200 ml maitoa
100 g gruyere juustoa
1/4 tl pippuria
14 vihreää parsaa
1 rkl ruohosipulia
1-2 rkl oliiviöljyä
Vaiheittaiset ohjeet
Kiinnitä KitchenAid-yleiskoneeseen siivilä- ja vaakalisävaruste. Aseta yleiskoneen nopeudeksi 1 ja siivilöi jauhot kulhoon vähitellen. Irrota siivilä- ja vaakalisävaruste yleiskoneesta. Kiinnitä taikinavatkain yleiskoneeseen. Lisää kulhoon voi ja puolet suolasta. Sekoita 2 minuuttia nopeudella 2. Lisää vesi vähitellen ja jatka sekoittamista nopeudella 2, kunnes taikina alkaa muodostua. Irrota taikina taikinavatkaimesta. Muotoile käsin taikinasta pallo ja kääri se muovikelmuun. Siirrä jääkaappiin 30 minuutiksi.
Kiinnitä vispilä yleiskoneeseen ja valmista täyte lisäämällä munat, ranskankerma, maito, suola ja pippuri yleiskoneen kulhoon. Sekoita 2 minuuttia nopeudella 3.
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Siirrä taikina runsaasti jauhotetulle pinnalle ja painele se pyöreän, voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tee taikinan pohjaan reikiä haarukalla. Asettele Gruyere-juusto piirakan pohjalle. Kaada piirakkatäyte juuston päälle.
Kuumenna pieni määrä oliiviöljyä paistinpannussa. Lisää parsat ja paista, kunnes ne ovat pehmeitä, noin 8 minuuttia. Mausta suolalla. Asettele parsat piirakan päälle. Ripottele piirakan päälle ruohosipulia.