Skip the navigation

Pasta nero

KitchenAid Chef

Etsi mustekalan mustetta paikallisesta italialaisesta kaupasta tai kalatorilta ja valmista tätä voimakkaan makuista pastaa.

pastanero_thumbnail.jpg

Pasta nero

KitchenAid Chef

Etsi mustekalan mustetta paikallisesta italialaisesta kaupasta tai kalatorilta ja valmista tätä voimakkaan makuista pastaa.

Välineet

StandMixer
PastaRoller
PastaCutters
Valmistelu
20min
Kohotusaika
30min
Ruoanlaitto
5min
Yhteensä
55min
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

200 g vehnäjauhoja

200 g durumvehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

4 kananmunaa

1 munankeltuainen

8 g mustekalan mustetta

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita jauhot, durumvehnäjauhot ja suola vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 2, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.

  2. Lisää kananmunat, munankeltuainen ja mustekalan muste kulhoon. Vaihda vatkain taikinakoukkuun. Vaivaa nopeudella 2 tasaiseksi taikinaksi. Peitä muovikelmulla ja anna levätä jääkaapissa 30 minuuttia.

  3. Kiinnitä yleiskoneeseen KitchenAid-pastatela. Käännä säätönuppi asentoon 1. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja litistä osat. Aseta yleiskoneen nopeudeksi 2 ja syötä litistetty taikina telan läpi. Ripottele taikinalevyille kevyesti jauhoja. Kiinnitä spagettileikkuri. Syötä taikinalevyt leikkuriin, joka leikkaa niistä nuudeleita.

  4. Keitä tuoretta pastaa viiden minuutin ajan erittäin suolaisessa vedessä.