Pasta nero
Etsi mustekalan mustetta paikallisesta italialaisesta kaupasta tai kalatorilta ja valmista tätä voimakkaan makuista pastaa.
Ainekset
200 g vehnäjauhoja
200 g durumvehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
4 kananmunaa
1 munankeltuainen
8 g mustekalan mustetta
Vaiheittaiset ohjeet
Laita jauhot, durumvehnäjauhot ja suola vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 2, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.
Lisää kananmunat, munankeltuainen ja mustekalan muste kulhoon. Vaihda vatkain taikinakoukkuun. Vaivaa nopeudella 2 tasaiseksi taikinaksi. Peitä muovikelmulla ja anna levätä jääkaapissa 30 minuuttia.
Kiinnitä yleiskoneeseen KitchenAid-pastatela. Käännä säätönuppi asentoon 1. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja litistä osat. Aseta yleiskoneen nopeudeksi 2 ja syötä litistetty taikina telan läpi. Ripottele taikinalevyille kevyesti jauhoja. Kiinnitä spagettileikkuri. Syötä taikinalevyt leikkuriin, joka leikkaa niistä nuudeleita.
Keitä tuoretta pastaa viiden minuutin ajan erittäin suolaisessa vedessä.