Peruna- ja vehnäjauhofettuccine sienien kera
Peruna- ja vehnäjauhofettuccine sienien kera
Välineet
Ainekset
100 g vehnäjauhoja
100 g durumjauhoja
2 kananmunaa
75 g perunaa
150 g metsäsieniä
50 g raastettua parmesaania
15 g silputtua persiljaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl ekstra neitsyt oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus pippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Keitä perunat kuorineen kypsiksi suolavedessä. Jäähdytä ja kuori.
Laita munat, perunat, vehnä- ja durumjauhot sekä 1/3 tl suolaa yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä kulho ja taikinakoukku yleiskoneeseen ja käynnistä kone nopeudella 2. Vaivaa 2–3 minuutin ajan. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää muutama lusikallinen vettä yksi kerrallaan.
Ota taikina pois kulhosta ja leikkaa neljään osaan. Tasoittele yksi osa käsin neliönmuotoiseksi levyksi. Laita muut osat muovikelmuun, jotta ne eivät kuivu.
Liitä pastamankeli yleiskoneeseen ja aseta paksuudeksi 1. Käynnistä yleiskone nopeudella 2 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Taita taikina kahtia ja mankeloi se uudelleen. Tee näin useita kertoja, jotta taikina pehmenee hyvin.
Lisää jälleen hieman jauhoja taikinan molemmille puolille, vaihda paksuusasetukseksi 3 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Käytä sitten konetta jälleen paksuudella 3.
Vie pastalevy fettuccineleikkurin läpi yhdellä kädellä pitäen pastasta toisella kädellä kiinni sen tullessa leikkurin läpi.
Laita fettuccine jauhotetulle liinalle tasaisena ja anna kuivua useiden minuuttien ajan ennen käyttöä. Voit myös käyttää KitchenAidin pastan kuivaustelinettä.
Kun pasta on kuivumassa, kiehauta suolalla maustettu vesi suuressa kattilassa. Kuumenna 4 ruokalusikallista öljyä suurella paistinpannulla ja lisää joukkoon silputtu persilja, valkosipuli ja sienet. Paista 5 minuutin ajan keskisuurella lämmöllä. Keitä fettuccine vedessä, valuta lävikössä ja siirrä pannulle sienien joukkoon. Ruskista fettuccineja pannulla minuutin ajan, jaa neljälle lautaselle, ripottele parmesaaniraastetta päälle ja tarjoile kuumana.
Saat lisää makua reseptiin, kun lisäät fettuccinetaikinaan hienoksi silputtuja salvianlehtiä vaivaamisen aikana.