Pinaattipasta
Valmista tätä herkullista vihreää tuorepastaa helposti kotona.
Pinaattipasta
Valmista tätä herkullista vihreää tuorepastaa helposti kotona.
Välineet
Ainekset
450 g 00-jauhoja
4,5 kananmunaa
1,5 tl suolaa
60 g tuoretta pinaattia
Vaiheittaiset ohjeet
Kaada paistinpannulle ruokalusikallinen vettä ja lisää pinaatti. Kypsennä pehmeäksi noin kaksi minuuttia.
Laita munat ja pinaatti tehosekoittimeen. Sekoita 45 sekuntia asennolla 4.
Kiinnitä yleiskoneeseen taikinakoukku. Lisää kulhoon jauhot ja suola. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 4 ja lisää munaseosta hiljalleen kulhoon, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Vaivaa taikinaa 4 minuuttia.
Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.
Kiinnitä yleiskoneeseen pastatela. Säädä paksuusasetukseksi 1. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 2 ja notkista taikinaa pyörittämällä sitä muutaman kerran ja taittelemalla taikina jokaisella pyöräytyksellä. Säädä paksuusasetukseksi 2. Syötä taikina telojen läpi, jotta taikina litistyy entisestään. Vaihda asetuksesi 3 ja syötä taikina telojen läpi uudelleen. Muista lisätä taikinaan jauhoja jokaisella pyöräytyksellä.
Kiinnitä yleiskoneeseen fettuccine-leikkuri. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 2 ja syötä pasta leikkurilisävarusteeseen. Kun valmis pasta työntyy läpi leikkurista, kääri pasta kätesi ympärille pesäksi, jos käytät pastan heti. Jos et käytä pastaa heti, ripusta pasta kuivumaan.
Keitä tuore pasta suolavedessä suuressa kattilassa. Valuta.
Tarjoile oliiviöljyn tai voisulan, parmesaanin ja tuoreen basilikan kera.