Crema on ihanaa, kuohkeaa vaahtoa, joka muodostuu luonnollisesti espresson päälle. Se syntyy, kun kuumaa vettä pakotetaan korkealla paineella kahvinpurujen läpi, mikä emulgoi kahvipapujen öljyt ja muodostaa pieniä, sileitä kuplia, ja sitä pidetään aidon espresson tunnusmerkkinä.
Syitä, miksi espressokone ei tuota cremaa
- Kahvi on liian karkeaksi jauhettua. Käytä hieman hienompaa jauhatusastetta.
- Kahvia ei ole painettu tarpeeksi tiiviisti. Paina kahvia hieman kovempaa noin 15–20 kg:n voimalla.
- Valmiiksi jauhetun kahvin keittämiseen on ehkä käytetty yksiseinäistä suodatinsihtiä. Katso alla oleva taulukko:
Suodatinsihtityyppi | Annosmäärä | Annos (grammaa) | Käyttötarkoitus |
---|---|---|---|
Yksiseinäinen | 1 annosta | 10–12 | Kokonaisista kahvipavuista vasta jauhettu kahvi |
Yksiseinäinen | 2 annosta | 18–20 | Kokonaisista kahvipavuista vasta jauhettu kahvi |
Kaksiseinäinen | 1 annosta | 10–12 | Valmiiksi jauhettu kahvi |
Kaksiseinäinen | 2 annosta | 18–20 | Valmiiksi jauhettu kahvi |