Kahvia valmistaessa kaikki sen upeat maut vapautuvat kahvijauheesta, kun se on kosketuksissa kuuman veden kanssa. Tätä kutsutaan uuttamiseksi. Kahvin jauhatuskoko määrittää uuttamiseen kuluvan ajan, mikä puolestaan vaikuttaa kahvin makuun, aromiin, koostumukseen ja lopputulokseen.
Karkea jauhatuskoko päästää pienen pinta-alansa vuoksi vettä läpi nopeasti, joten vedellä ei ole aikaa poimia makuja. Vesi tarvitsee pidemmän ajan, jotta se saa tuotua maut esiin. Hienolla jauhatuskoolla on tiiviimpi olomuoto ja suurempi pinta-ala, joten sen ei tarvitse olla niin kauan yhteydessä veteen.
Siksi esimerkiksi espresson kaltaisten kahvien valmistuksessa käytetään hienoa jauhatuskokoa ja esimerkiksi pressokahvin valmistuksessa tarvitaan karkeampi jauhatuskoko.
Kahvimyllyssämme on 70 jauhatusasetusta, joten voit kokeilla ja hienosäätää jauhatuskokoa ja löytää juuri sinulle sopivan jauhatusmenetelmän ja maun.
Katso lisätietoja alla olevasta taulukosta:
Kahvilaatu | Jauhatuskoko | Jauhatuksen kokoalue | Annosvalinta | Asetuksen käyttökohde |
---|---|---|---|---|
Pressokahvi | Karkea | 1–24 | 1–12 kuppia | Alasäiliö |
Perkolaattorikahvi | Keskikarkea | 25–35 | 1–12 kuppia | Alasäiliö |
Suodatinkahvi | Keskikokoinen | 36–54 | 1–12 kuppia | Alasäiliö |
Espresso | Hieno | 55–70 | 1–2 annosta | Suodatinkahvan pidike |