Erinomaista kahvia valmistetaan yhdistämällä laadukkaat kahvipavut ja oikea uuttomenetelmä. Tässä muutama vinkki:
KAHVIPAVUT: Ympäristötekijät kuten aurinko, maaperä ja vesi määrittävät laadun ja maun. Myös valmistelutavat (kerääminen, kuivaaminen ja paahtaminen) vaikuttavat makuun.
PAAHTO: Paahtaminen vapauttaa kahvipavun luontaiset öljyt ja antaa kahville sen kasvualueelle tai alkuperälle ominaisen aromin ja maun. Se, mistä pidät eniten, on henkilökohtainen valinta. Paahtoasteita on vaaleasta tummaan ja valinta vaikuttaa lopulliseen makuun:
- Vaaleasta keskipaahtoon: hedelmäinen, pähkinäinen, karamellisoitu aromi.
- Tumma paahto: maanläheinen, savuinen ja mausteinen aromi.
Valitse uuttomenetelmään sopiva paahto
Jos valmistat espressoa, haluat ehkä tummemmaksi paahdettua kahvia, joka on karamellisoitunutta ja täyteläistä (tämä nopea uuttomenetelmä ei anna uuttamiselle paljoa aikaa). Jos valmistat suodatinkahvi tai käsinsuodatettua kahvia, kevyemmin paahdettu kahvi voi olla hyvä valinta (hitaampi uuttomenetelmä antaa enemmän aikaa kahvin yhdisteiden uuttamiselle ja luo hapokkuutta).
Vinkki: Vastajauhettu kahvi on ylivoimaisesti parasta, koska se on edelleen täynnä luonnollisia makuja ja öljyjä. Miksi et jauhaisi kahvipapuja itse KitchenAid-kahvimyllyllä? Voit säätää jauhatuskokoa niin tarkasti, että saat juuri oikeanlaisen koostumuksen valitsemallesi uuttomenetelmälle.
Oikea jauhatuskoko valitsemallesi uuttomenetelmälle
- Karkea jauhatus muistuttaa karkeaksi rouhittua pippuria ja se sopii erinomaisesti kylmän kahvin valmistukseen
- Suurempi keskikarkea muistuttaa merisuolaa ja se sopii täydellisesti pressokahvin tai perkolaattorikahvin valmistukseen
- Keskikarkea jauhatus on yleisin jauhatusasetus ja se sopii hienosti suodatinkahvin valmistukseen
- Hieno jauhatus muistuttaa jauhettua kanelia ja se sopii erinomaisesti espresson valmistukseen
TÄRKEÄÄ: Säilytä kahvipapuja ilmatiiviissä astiassa pimeässä ja viileässä paikassa, jotta niiden maku säilyy.