Herkullisessa kotitekoisessa kahvissa on kyse yksityiskohdista. Tässä on neuvomme kaikkiin uuttomenetelmiin...
Valitse laadukas kahvipapu
Voit tutustua eri viljelyalueiden kahveihin ja valita itsellesi sopivan paahdon. Yleisesti:
- Vaaleasta keskipaahtoon: hedelmäinen, pähkinäinen, karamellisoitu aromi.
- Tumma paahto: maanläheinen, savuinen ja mausteinen aromi.
Valitse jauhatuskoko uuttomenetelmän mukaan
Sama koko ei sovi kaikille, kun kyse on kahvista. Jauhatuskoko vaikuttaa veden kanssa kosketuksissa olevaan pinta-alaan, joten se määräytyy sen mukaan, kuinka nopeasti tai hitaasti uuttaminen tapahtuu. Yleisenä ohjeena:
Koko | Uuttomenetelmä |
---|---|
Karkea | Cold brew -kahvi |
Keskikarkea | Pressokahvi, perkolaattorikahvi, kahvin maistelu |
Keskikokoinen | Käsikäyttöiset suodatinkannut, suodatinkahvinkeittimet, sifonikahvi, Aeropress |
Hieno | Espresso, mutteripannut |
Erittäin hieno | Turkkilainen kahvi |
Tarkista oikea veden lämpötila
Oikea veden lämpötila saa kahvinpurujen maun esiin. Yleissääntönä voidaan sanoa, että 90–96 °C on paras lämpötila kahville. KitchenAid-espressokoneen kaksi älykästä lämpötila-anturia varmistavat, että lämpötila pysyy koko ajan oikeana.
Varmista oikea uuttoaika
Oikea uuttoaika on olennaisen tärkeää parhaan maun saamiseksi, sillä se varmistaa, että paahto, jauhatus ja lämpötila hyödynnetään oikein. Liian lyhyt uuttoaika tekee kahvista happaman tai pistävän makuista. Liian pitkä uuttoaika taas tuottaa laihaa ja kitkerän makuista kahvia. Olivatpa kahvipavut kuinka hyviä tahansa, uuttoajalla on merkitystä.