Skip the navigation

Miten valmistan erinomaisen kupillisen kahvia?

Jos rakastat kahvilassa saamaasi elämystä, haluat varmasti tietää, miten voit valmistaa erinomaisen kupillisen kahvia kotona. Tässä ohjeemme...

Herkullisessa kotitekoisessa kahvissa on kyse yksityiskohdista. Tässä on neuvomme kaikkiin uuttomenetelmiin...

Valitse laadukas kahvipapu

Voit tutustua eri viljelyalueiden kahveihin ja valita itsellesi sopivan paahdon. Yleisesti:

  • Vaaleasta keskipaahtoon: hedelmäinen, pähkinäinen, karamellisoitu aromi.
  • Tumma paahto: maanläheinen, savuinen ja mausteinen aromi.

Valitse jauhatuskoko uuttomenetelmän mukaan

Sama koko ei sovi kaikille, kun kyse on kahvista. Jauhatuskoko vaikuttaa veden kanssa kosketuksissa olevaan pinta-alaan, joten se määräytyy sen mukaan, kuinka nopeasti tai hitaasti uuttaminen tapahtuu. Yleisenä ohjeena:

KokoUuttomenetelmä
KarkeaCold brew -kahvi
KeskikarkeaPressokahvi, perkolaattorikahvi, kahvin maistelu
KeskikokoinenKäsikäyttöiset suodatinkannut, suodatinkahvinkeittimet, sifonikahvi, Aeropress
HienoEspresso, mutteripannut
Erittäin hienoTurkkilainen kahvi

Tarkista oikea veden lämpötila

Oikea veden lämpötila saa kahvinpurujen maun esiin. Yleissääntönä voidaan sanoa, että 90–96 °C on paras lämpötila kahville. KitchenAid-espressokoneen kaksi älykästä lämpötila-anturia varmistavat, että lämpötila pysyy koko ajan oikeana.

Varmista oikea uuttoaika

Oikea uuttoaika on olennaisen tärkeää parhaan maun saamiseksi, sillä se varmistaa, että paahto, jauhatus ja lämpötila hyödynnetään oikein. Liian lyhyt uuttoaika tekee kahvista happaman tai pistävän makuista. Liian pitkä uuttoaika taas tuottaa laihaa ja kitkerän makuista kahvia. Olivatpa kahvipavut kuinka hyviä tahansa, uuttoajalla on merkitystä.

Aiheeseen liittyviä yleisiä kysymyksiä

Oliko tästä artikkelista hyötyä?

yesno