Lihamyllyt herkullisten ruokien valmistukseen
Onko terveellinen ruoka lähellä sydäntäsi? Palaa perusasioiden äärelle ja valmista ruokaa lihamyllyn avulla. Nämä kestävät yleiskoneen lisäosat (myydään erikseen) jauhavat lihaa, kasviksia, leipää ja paljon muuta. Ota kaikki irti uusista houkuttelevista resepteistä.
Erittäin vahva metallinen lihamylly
Saat korkealaatuista jauhelihaa nopeasti lihamylly-/makkarakoneella. Laite on suunniteltu ensisijaisesti lihamyllyksi, joten kana, kalkkuna sekä porsaan- ja naudanliha jauhautuvat nopeasti ja siististi. Lisäksi vankka ja kestävä mylly selviää leikiten myös kalasta, leivästä, mausteista ja yrteistä. Voit siis valmistaa vaikka minkälaisia makkaroita tai kotitekoisia jauhelihapihvejä. Ota kasvisten ja hedelmien jauhaminen haltuun, niin saat salsaa, kasvispihvejä ja muita herkullisia kasvisruokia.
Metallisen lihamyllyn käyttö
Voit hallita rakennetta valitsemalla sopivan ruostumattoman jauhatuslevyn:
Hieno: kypsennetty liha, levitteet, kovat juustot, korppujauhot
Keskikarkea: raaka tai kypsennetty liha, makkaraliha
Karkea: raaka liha jauhelihapihveihin tai -kastikkeisiin, kasvikset salsoihin ja kastikkeisiin
Kun olet kiinnittänyt levyn, valitse yleiskoneen nopeus 4 ja ala syöttää aineksia koneeseen syöttöpainimella.
Vinkkejä siistiin jauhamiseen
Valmistele ja sekoita kaikki ainekset etukäteen ja varmista, että ne ovat tarpeeksi kylmiä. Kylmä lämpötila auttaa siistin jauhatuksen aikaansaamisessa. Voit laittaa kaikki ainekset pakastimeen 10 minuutiksi tai pitää metallista lihamyllyä jääkaapissa tai pakastimessa ennen käytön aloittamista.
Lihamyllyn valitseminen
Lihamylly
Mitä kaikkea voit valmistaa
Pakkauksen sisältö
Ennen käyttöä
Puhdistaminen
Yhteensopiva seuraavien kanssa
Laajenna lihamyllyn käyttömahdollisuuksia
Erikseen myytävien lisäosien ansiosta voit tehdä perinteisellä lihamyllyllä entistäkin enemmän. Hedelmä- ja vihannessiivilän avulla valmistat kotitekoisia hilloja, kastikkeita ja kompotteja. Makkarasuutinsarjalla puolestaan täytät makkarankuoria herkullisilla jauhetuilla aineksilla. Suuri syöttölautanen helpottaa isompien annosmäärien valmistamista.
Metallisen lihamyllyn käyttöopas
Lihamyllylisävarusteen ja kahden jauhatuslevyn käyttö:
Hieno jauhatuslevy – 4,5 mm – kypsennetty liha, levitteet, kovat juustot, korppujauhot
Karkea jauhatuslevy – 6 mm – raaka liha jauhelihapihveihin tai -kastikkeisiin, kasvikset salsoihin ja kastikkeisiin
Kun olet kiinnittänyt lihamyllyn levyineen, aloita valitsemalla yleiskoneen nopeus 4.
Käyttö yhdessä makkarasuuttimen kanssa
Kun valmistat makkarat alusta lähtien itse, tiedät tarkalleen, mitä niissä on. Voit käyttää esimerkiksi naudanlihaa, kanaa tai kalaa sekä yrttejä, mausteita, valkosipulia tai epätavallisempia aineksia, kuten karamellisoitua sipulia tai herneitä.
Makkarasuuttimet sisältyvät metallisen lihamyllyn pakkaukseen, tai ne voidaan ostaa erikseen tavalliseen lihamyllyyn. Voit valmistaa niin pieniä kuin suuriakin eriä kerralla.
Käytä yhdessä vihannes- ja hedelmäpuristimen kanssa
Jos pidät pehmeistä ja mehukkaista ruoista, puristin on sinua varten. Voit käyttää lihamyllyä yhdessä puristimen (myydään erikseen) kanssa pehmeiden hedelmien ja kypsennettyjen vihannesten käsittelyyn kotona. Valmista koostumukseltaan juuri oman makusi mukaisia herkullisia hilloja, soseita ja kastikkeita. Aloita vaikka omenasoseesta tai tomaattimehusta.
Muutakin kuin lihaa
Lihamyllyllä voit jauhaa muutakin kuin lihaa. Pescovegetaristit voivat valmistaa sillä vaikkapa yrttisiä kalapihvejä, tonnikalaravioleja tai lohipihvejä. Se sopii erinomaisesti myös kasvisruokien ja vegaanisten ruokien valmistamiseen.
Kokeile valmistaa omia meksikolaisia papupihvejä, falafeleja tai salsaa ja levitteitä. Lihamyllyllä voit valmistaa kukkakaaliriisiä, joka on mainio vähähiilihydraattinen ja kuitupitoinen vaihtoehto riisille.
Ideoita lihamyllyn käyttöön
Salsa
Jauhelihapihvit
Makkarat
Falafelit
Levitteet
Kalapihvit
Chili
Tahnat
Vauvanruoka
Raviolitäyte
Miksi valita lihamylly?
Lihamyllyllä saat tasaisempia tuloksia kuin monitoimikoneella. Kun kaikki ainekset pursotetaan jauhatuslevyn reikien läpi, niiden jauhatustulos on täydellisen tasalaatuinen. Jos esimerkiksi laitat taikinaan naudanlihaa, sieniä, valkosipulia ja yrttejä, kaikki ainekset jauhetaan tasaisen siististi. Jauhettu massa voidaan käyttää sellaisenaan vaikkapa pihvien tai piiraan valmistamiseen. Voilà.