Sitruunatahna
Nauti sitruunatahnan herkullisesta mausta. Sitruksen maku sopii erinomaisesti pannukakkujen päälle, torttujen täytteeksi tai jogurtin sekaan tuomaan kirpeyttä.
Sitruunatahna
Nauti sitruunatahnan herkullisesta mausta. Sitruksen maku sopii erinomaisesti pannukakkujen päälle, torttujen täytteeksi tai jogurtin sekaan tuomaan kirpeyttä.
Välineet
Ainekset
150 g hienoa sokeria
2 sitruunankuorisuikaleita
4 munankeltuaista
90 ml tuorepuristettua sitruunamehua
90 g voita, kylmänä ja kuutioituna
Vaiheittaiset ohjeet
Sekoita yleiskoneen kulhossa vatkaimella kidesokeri ja sitruunankuori. Sekoita nopeudella 2 noin yhden minuutin ajan, jotta sitruunan maku tarttuisi sokeriin.
Lisää munankeltuaiset sokeriseokseen yleiskoneen kulhossa. Sekoita nopeudella 4, kunnes kananmunat ovat hyvin sekoittuneet sokeriin ja sitruunankuoreen. Kaada sekaan puristettu sitruunamehu ja sekoita, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.
Lämmitä seosta matalalla lämmöllä vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes se sakeutuu ja alkaa tarttua lusikkaan. Tämä kestää noin 5–7 minuuttia. Älä päästä seosta kiehumaan.
Kun seos on sakeutunut, poista kulho hellalta ja lisää voikuutioita vähitellen kokoa ajan sekoittaen, kunnes voi on täysin sulanut ja sekoittunut joukkoon.
Valinnainen osuus: Siivilöi sitruunatahna hienon verkkosiivilän läpi ja poista mahdolliset kokkareet. Anna sitruunatahnan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se sitten purkkiin tai ilmatiiviiseen astiaan. Laita jääkaappiin vähintään 1–2 tunniksi ennen käyttöä.