Hasselpähkinämaito
Ihanan pähkinäinen ja laktoositon kasvipohjainen suklaamaito.
Hasselpähkinämaito
Ihanan pähkinäinen ja laktoositon kasvipohjainen suklaamaito.
Välineet
Ainekset
150 g hasselpähkinöitä
1 l vettä
2 1/2 rkl kaakaojauhetta, makeuttamatonta
1 tl vaniljauutetta
1 rkl vaahterasiirappia
1/4 tl suolaa
Vaiheittaiset ohjeet
Peitä hasselpähkinät kiehuvalla vedellä ja anna liota vähintään 1 tunti ja enintään 12 tuntia. Valuta liotetut hasselpähkinät ja siirrä ne KitchenAid-tehosekoittimeen. Lisää vettä.
Sekoita nopeudella 5 yhden minuutin ajan, kunnes seoksen koostumus on täyteläinen ja tasainen. Siivilöi harsokankaan tai ohuen pyyhkeen läpi. Purista kaikki ylimääräinen neste pois.
Kaada hasselpähkinämaito takaisin tehosekoittimeen ja lisää kaakaojauhe, vaniljauute, vaahterasiirappi ja suola. Sekoita nopeudella 5, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.
Maito säilyy jääkaapissa suljetussa pullossa tai purkissa 4 päivää. Sekoita ennen tarjoilua.