Skip the navigation

Mitä yleiskoneella voi valmistaa?

KitchenAid-yleiskone voi auttaa sinua kaikenlaisten luomusten valmistamisessa. Vinkkiemme ja ideoidemme avulla saat enemmän irti yleiskoneestasi.

KitchenAid-yleiskoneen avulla voit toteuttaa lukemattomia reseptejä, ja sähkövatkain säästää paljon aikaa ja vaivaa.

Aloitusopas 0

Jos olet tutustumassa yleiskoneeseesi ja haluaisit esittelyn, katso yleiskoneen aloitusopas

Inspiroidu resepteistä

Saat runsaasti inspiraatiota ruoanvalmistukseen reseptisivultamme.

Vinkkejä yleiskoneella sekoittamiseen

Tässä ovat vinkkimme upeiden luomusten toteuttamiseen yleiskoneella:

Harkitse ajoituksen muuttamista

Ota ajoitus huomioon, koska yleiskone sekoittaa ainekset nopeammin ja perusteellisemmin kuin useimmat muut sähköiset yleiskoneet. Sinun pitää siis lyhentää joidenkin reseptien sekoitusaikaa, jotta ainekset eivät vatkaudu liikaa. Ihanteellisen sekoitusajan voi päätellä tarkkailemalla taikinaa ja sekoittamalla sitä, kunnes sen koostumus on reseptin mukainen, esim. ”tasainen ja kermainen”.

Ainesten lisääminen yleiskoneeseen

Kun sekoitat erityisesti kakku- ja keksitaikinoita, on tavallista lisätä ainekset tässä järjestyksessä:

1/3 kuivista aineista, 1/2 nestemäisistä aineista, 1/3 kuivista aineista, 1/2 nestemäisistä aineista, 1/3 kuivista aineista.

Käytä nopeutta 1, kunnes ainekset ovat sekoittuneet, ja lisää sitten nopeutta asteittain.

Lisää ainekset aina mahdollisimman lähelle kulhon reunaa, älä suoraan pyörivään vatkaimeen.

Voit asettaa roiskesuojan kulhon yläosaan, jolloin ainekset on helpompi lisätä siististi.

Nopeudet kakkutaikinoille

Kun valmistat valmiita kakkusekoituksia, käytä nopeutta 4 keskinopeutena ja nopeutta 6 suurena nopeutena. Parhaiden tulosten saavuttamiseksi sekoita pakkauksen ohjeissa ilmoitetun ajan verran tai kunnes huomaat seoksen koostumuksen olevan sopiva.

Pähkinöiden, rusinoiden tai kandeerattujen hedelmien lisääminen

Kiinteät ainekset on lisättävä sekoituksen viimeisten sekuntien aikana nopeudella 1.

Huolehdi siitä, että taikina on riittävän paksua, jotta hedelmät tai pähkinät eivät uppoa vuoan pohjalle paiston aikana.

Tahmeat hedelmät on hyvä pyörittää jauhossa, jotta ne sekoittuvat tasaisesti taikinaan.

Nestemäisten ainesten tai seosten lisääminen

Paljon nestemäisiä aineksia sisältäviä seoksia on sekoitettava pienellä nopeudella roiskumisen estämiseksi.

Lisää nopeutta vasta, kun seos on sakeutunut.

Hiivataikinoiden vaivaaminen

Käytä hiivataikinan sekoittamiseen ja vaivaamiseen aina taikinakoukkua.

Sekoita ja vaivaa hiivataikinat nopeudella 2. Jos käytät jotain muuta nopeutta, laite voi hajota.

Älä valmista 4,3 litran kulhoissa reseptejä, joihin tarvitaan yli 900 g (7 kuppia) vehnäjauhoja tai 800 g (6 kuppia) täysjyvävehnäjauhoja.

Älä valmista 4,8 litran kulhoissa reseptejä, joihin tarvitaan yli 1 kg (8 kuppia) vehnäjauhoja tai 800 g (6 kuppia) täysjyvävehnäjauhoja.

Aiheeseen liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä

Oliko tästä artikkelista hyötyä?

yesno