Skip the navigation

Yuzu-kuorrutetut murukeksit

KitchenAid Chef

yuzu glazed shortbread

Yuzu-kuorrutetut murukeksit

KitchenAid Chef

Välineet

StandMixer
Valmistelu
20min
Ruoanlaitto
35min
Yhteensä
55min
Annos
20
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

100 g kidesokeria

6 g sitruunan kuorta

230 g suolattua voita huoneenlämpöisenä

1 munankeltuainen

10 ml yuzu-mehua

300 g vehnäjauhoja

60 g tomusokeria

1 rkl maissitärkkelystä

1 g suolaa

120 g tomusokeria

15 ml yuzu-mehua

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lämmitä uuni 150 asteeseen.

  2. Lisää sokeri ja sitruunankuori vatkainlisävarusteella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 2 noin yhden minuutin ajan, jotta sitruunan öljy tarttuisi sokeriin.

  3. Lisää sokeriin voi ja vatkaa nopeudella 4 2–3 minuutin ajan. Vähennä nopeutta nopeuteen 2 ja lisää munankeltuainen ja yuzu-mehu. Jatka sekoittamista 30 sekunnin ajan.

  4. Aseta yleiskoneen nopeudeksi 1 ja lisää jauhot, tomusokeri, maissitärkkelys ja suola. Sekoita noin yhden minuutin ajan, kunnes ainekset ovat juuri sekoittuneet.

  5. Kaavi taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja taputtele noin 1 cm:n paksuiseksi suorakulmaiseksi levyksi. Paista 30–35 minuuttia tai kunnes taikina on kullanruskeaa.

  6. Anna jäähtyä 5 minuutin ajan ja leikkaa sen jälkeen suorakulmioiksi terävällä veitsellä.

  7. Aloita kuorrutteen valmistus lisäämällä vispilälisätarvikkeella varustetun yleiskoneen kulhoon tomusokeria ja 1 ruokalusikallinen yuzu-mehua. Aseta nopeudeksi 1 ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Kaavi kulhon reunat tarvittaessa ja lisää yuzu-mehua 1 teelusikallinen kerralla, jos seos on liian paksua.

  8. Valuta jäähtyneiden murokeksien päälle kuorrutetta ja koristele sitruunankuorella.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Upea talviale