Välineet
Ainekset
100 g kidesokeria
6 g sitruunan kuorta
230 g suolattua voita huoneenlämpöisenä
1 munankeltuainen
10 ml yuzu-mehua
300 g vehnäjauhoja
60 g tomusokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 g suolaa
120 g tomusokeria
15 ml yuzu-mehua
Vaiheittaiset ohjeet
Lämmitä uuni 150 asteeseen.
Lisää sokeri ja sitruunankuori vatkainlisävarusteella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 2 noin yhden minuutin ajan, jotta sitruunan öljy tarttuisi sokeriin.
Lisää sokeriin voi ja vatkaa nopeudella 4 2–3 minuutin ajan. Vähennä nopeutta nopeuteen 2 ja lisää munankeltuainen ja yuzu-mehu. Jatka sekoittamista 30 sekunnin ajan.
Aseta yleiskoneen nopeudeksi 1 ja lisää jauhot, tomusokeri, maissitärkkelys ja suola. Sekoita noin yhden minuutin ajan, kunnes ainekset ovat juuri sekoittuneet.
Kaavi taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja taputtele noin 1 cm:n paksuiseksi suorakulmaiseksi levyksi. Paista 30–35 minuuttia tai kunnes taikina on kullanruskeaa.
Anna jäähtyä 5 minuutin ajan ja leikkaa sen jälkeen suorakulmioiksi terävällä veitsellä.
Aloita kuorrutteen valmistus lisäämällä vispilälisätarvikkeella varustetun yleiskoneen kulhoon tomusokeria ja 1 ruokalusikallinen yuzu-mehua. Aseta nopeudeksi 1 ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Kaavi kulhon reunat tarvittaessa ja lisää yuzu-mehua 1 teelusikallinen kerralla, jos seos on liian paksua.
Valuta jäähtyneiden murokeksien päälle kuorrutetta ja koristele sitruunankuorella.