Ystävänpäivän ravioli
Juhli ystävänpäivää kotitekoisella sydämenmuotoisella raviolilla, joka on valmistettu punajuurella pinkiksi värjätystä pastataikinasta ja täytetty yksinkertaisella ricotta-sitruunatäytteellä. Se on ihanan makoisa annos, joka sopii erinomaisesti juhlavaan hetkeen.
Ystävänpäivän ravioli
Juhli ystävänpäivää kotitekoisella sydämenmuotoisella raviolilla, joka on valmistettu punajuurella pinkiksi värjätystä pastataikinasta ja täytetty yksinkertaisella ricotta-sitruunatäytteellä. Se on ihanan makoisa annos, joka sopii erinomaisesti juhlavaan hetkeen.
Välineet
Ainekset
280 g 00-jauhoja
2 kananmunaa
50 ml punajuurimehua
1/2 tl suolaa
200 g ricottajuustoa
25 g parmesaanijuustoa raastettuna
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl suolaa
1/2 sitruuna
for garnish salviaa
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää jauhot, kananmunat, punajuurimehu ja 1/4 teelusikallista suolaa vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 1, kunnes taikina alkaa pysyä kasassa. Kiinnitä taikinakoukku ja vaivaa 4 minuutin ajan nopeudella 2. Lisää hieman jauhoja, jos taikina on liian tarttuvaa, tai mehua, jos se on liian kuivaa. Kääri taikina muovikelmuun ja anna levätä jääkaapissa 30 minuuttia.
Kiinnitä pastamankeli yleiskoneeseen ja valitse nopeus 2. Syötä taikinaa litistettynä pastamankelin rullien väliin. Taita taikina kaksin kerroin ja syötä se uudelleen pastamankelin rullien läpi. Toista, kunnes taikina on tasaista ja taipuvaista, ja se on leveydeltään mankelin rullien kokoinen. Ripottele pastataikinan päälle kevyesti jauhoja kaulimisen aikana. Säädä paksuutta ja toista tämä vaihe, kunnes pastamankeli on asetuksessa 5.
Sekoita ricotta, parmesaanijuusto, jäljellä oleva suola, pippuri ja puolikkaan sitruunan kuori tasaiseksi seokseksi. Laita taikina pursotuspussiin, jossa on keskikokoinen pursotuskärki. Leikkaa kaulitusta pastataikinasta palasia sydämenmuotoisella keksimuotilla. Pursota nokare ricottatäytettä puoleen pastapaloista ja kostuta niiden reunat kevyesti pullasudilla. Laita päälle toinen pastapala ja sulje raviolin reunat sormin.
Keitä ravioleja runsaasti suolatussa vedessä, kunnes ne alkavat kellua. Tämä kestää noin 3 minuuttia. Koristele muutamalla salvian lehdellä ja tarjoile oliiviöljyn ja parmesaanijuuston kanssa.