Vihreä gazpacho
Virkistävä, viileä kesäkeitto täynnä upeita luonnollisia makuja.
Vihreä gazpacho
Virkistävä, viileä kesäkeitto täynnä upeita luonnollisia makuja.
Välineet
Ainekset
120 ml vettä
1 kurkku
1 valkosipulinkynsi
30 g pinaattia
30 g rukolaa
70 g pehmeitä yrttejä (korianteri, ruohosipuli, persilja, oregano..)
1/2 lime
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1/4 tl pippuria
6 g syötäviä kukkia
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää vesi tehosekoittimen kannuun. Leikkaa kurkku pituussuunnassa ja poista siemenet. Pilko kurkku. Lisää kannuun.
Kuori valkosipuli ja lisää se kannuun. Lisää pinaatti ja rucola. Lisää tuoreet yrtit.
Purista limen mehu kannuun. Lisää valkoviinietikka ja oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita keitto tasaiseksi nopeudella 5. Jäähdytä jääkaapissa vähintään 1 tunnin ajan. Kaada laseihin tai purkkeihin ja viimeistele tuoreilla yrteillä ja syötävillä kukilla.