Skip the navigation

Vihreä gazpacho

KitchenAid Chef

Virkistävä, viileä kesäkeitto täynnä upeita luonnollisia makuja.

Green gazpacho.jpg

Vihreä gazpacho

KitchenAid Chef

Virkistävä, viileä kesäkeitto täynnä upeita luonnollisia makuja.

Välineet

Blender
Valmistelu
1h10
Yhteensä
1h10
Annos
2
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

120 ml vettä

1 kurkku

1 valkosipulinkynsi

30 g pinaattia

30 g rukolaa

70 g pehmeitä yrttejä (korianteri, ruohosipuli, persilja, oregano..)

1/2 lime

2 rkl valkoviinietikkaa

2 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

1/4 tl pippuria

6 g syötäviä kukkia

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää vesi tehosekoittimen kannuun. Leikkaa kurkku pituussuunnassa ja poista siemenet. Pilko kurkku. Lisää kannuun.

  2. Kuori valkosipuli ja lisää se kannuun. Lisää pinaatti ja rucola. Lisää tuoreet yrtit.

  3. Purista limen mehu kannuun. Lisää valkoviinietikka ja oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Sekoita keitto tasaiseksi nopeudella 5. Jäähdytä jääkaapissa vähintään 1 tunnin ajan. Kaada laseihin tai purkkeihin ja viimeistele tuoreilla yrteillä ja syötävillä kukilla.