Venäläiset nyytit
Venäläiset nyytit
Välineet
Ainekset
415 g vehnäjauhoja
100 ml lämmintä vettä
100 ml huoneenlämpöistä maitoa
1 rkl oliiviöljyä
1 kananmuna
250 g porsaan jauhelihaa
250 g naudan jauhelihaa
1 hienonnettu sipuli
1,5 tl suolaa
1 tl pippuria
1 rkl silputtua ruohosipulia
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää maito, lämmin vesi, kananmuna ja oliiviöljy yleiskoneen pieneen kulhoon. Kiinnitä vispilä yleiskoneeseen. Sekoita 30 sekuntia nopeudella 2.
Laita jauhot ja ½ teelusikallista suolaa taikinakoukulla varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 1. Lisää märät aineet hiljalleen. Kun kaikki ainekset ovat sekoittuneet, jatka taikinan vaivaamista vielä 4 minuuttia nopeudella 1.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa vielä 3 minuuttia käsin, kunnes taikina tuntuu kimmoisalta. Kääri taikina muovikelmuun ja laita se jääkaappiin 40 minuutiksi.
Valmista täyte laittamalla jauheliha, hienonnettu sipuli ja teelusikallinen suolaa ja pippuria sekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 1 yhden minuutin ajan.
Kauli jäähdytetty taikina jauhotetulle pinnalle. Leikkaa taikinasta ympyröitä keksimuotilla tai lasilla. Laita lihatäytettä kunkin ympyrän keskelle ja käännä reunat puolikuun muotoon. Täyte pysyy nyytin sisällä, kun nipistät reunat yhteen ja yhdistät sitten nurkat. Toista vaiheet, kunnes kaikki täyte ja taikina on käytetty.
Lämmitä kattilallinen suolattua vettä kiehuvaksi. Kun nyytit kelluvat pinnalla, keitä niitä vielä 5 minuuttia. Nosta nyytit vedestä reikäkauhalla.
Tarjoile nyytit voisulan, ranskankerman ja tuoreiden yrttien kera.