Vegaaniset kukkakaali-kvinoa-salaattikupit
Vegaaninen vaihtoehto illanistujaisten alkupalaksi tai pääruoaksi. Nämä kukkakaalipyörykät ovat paitsi täyttäviä myös vastustamattoman maukkaita.
Vegaaniset kukkakaali-kvinoa-salaattikupit
Vegaaninen vaihtoehto illanistujaisten alkupalaksi tai pääruoaksi. Nämä kukkakaalipyörykät ovat paitsi täyttäviä myös vastustamattoman maukkaita.
Välineet
Ainekset
2 raakaa kukkakaalin päätä, ilman vartta ja lehtiä
tbsp 3 aquafabaa
25 g soijakastiketta
350 g keitettyä ja jäähdytettyä kvinoaa
35 g tuoretta hienonnettua korianteria, jaettuna kahteen
27 g ohueksi silputtua kevätsipulia
370 g pankojauhoa
24 g suolaa kukkakaalipyöryköille
34 g sitruunaruohotahnaa
4 hienonnettuja valkosipulinkynsiä
9 g raastettua inkivääriä
7 g chili-valkosipulikastiketta
72 g hienoksi pilkottuja suolaamattomia maapähkinöitä
60 g ekstra-neitsytoliiviöljyä paistamiseen
255 g sileää maapähkinävoita
270 g kookosmaitoa
36 g vaahterasiirappia
36 g punaista currytahnaa
3 limettiä
9 g suolaa
32 sidesalaatin lehtiä
32 limelohkoja
2 kuppia paahdettuja kookoslastuja
to garnish hienonnettua korianteria
Vaiheittaiset ohjeet
Valmista maapähkinäkastike: vatkaa maapähkinävoi, kookosmaito, vaahterasiirappi, punainen currytahna, limemehu ja 9 g suolaa kulhossa. Ohenna tarvittaessa vedellä. Siirrä sivuun myöhempää käyttöä varten.
Valmista kukkakaalipyörykät: poista kukkakaalista varsi, sisus ja lehdet. Kuumenna vesi kiehuvaksi suuressa kannellisessa kattilassa. Laske kattilaan varovasti höyrytyskori, jossa on leikattu kukkakaali. Peitä kattila kannella ja höyrytä 25 minuutin ajan. Siirrä kukkakaali talouspaperilla vuoratulle uunipellille. Anna levätä 5 minuuttia, jotta ylimääräinen kosteus poistuu.
Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen, laita kukkakaali sekoituskulhoon ja kiinnitä roiskesuoja. Soseuta kukkakaali nopeudella 2. Nosta nopeus hitaasti tasolle 6 ja sekoita vielä 3–4 minuutin ajan. Jätä kukkakaali sekoituskulhoon.
Sekoita erillisessä kulhossa aquafaba ja soijakastike. Sekoita tasaiseksi. Lisää sekaan kukkakaali ja sekoita 30 sekuntia nopeudella 3.
Kypsennä kukkakaalipyörykät: Lisää puolet korianterista ja loput kukkakaalipyörykkäainekset paistoöljyä lukuun ottamatta. Sekoita minuutin ajan nopeudella 4. Irrota yleiskoneen kulho ja anna sen jäähtyä 30 minuuttia jääkaapissa.
Testaa kukkakaalipyöryköiden maku ja koostumus paistamalla lusikallinen seosta hieman öljyssä pinnoitetulla pannulla keskilämmöllä. Jos se litistyy pannulla, lisää korppujauhoja. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
Muotoile 1 ruokalusikallinen seosta kerrallaan noin 4 senttimetrin kokoisiksi pyöryköiksi. Asettele ne uunipellille.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Kuumenna 2 ruokalusikallista öljyä isolla, pinnoitetulla paistinpannulla keskilämmöllä. Kypsennä kukkakaalipyöryköitä erissä 2 minuutin ajan kummaltakin puolelta ja lisää öljyä tarvittaessa. Käännä varovasti pihdeillä ja lastalla, sillä pyörykät ovat pehmeitä ja saattavat tarttua pannuun. Pyörykät voivat litistyä hieman kypsennyksen aikana.
Siirrä kukkakaalipyörykät takaisin uunipellille. Paista uunissa 10 minuuttia, kunnes keskiosa on lämmennyt. Ota uunista ja anna jäähtyä 10 minuuttia, jotta pyörykät kiinteytyvät.
Tarjoile asettamalla kaksi kukkakaalipyörykkää kuhunkin salaattikuppiin ja lisää päälle paahdettuja kookoslastuja, jäljellä oleva korianteri ja maapähkinäkastiketta. Purista päälle limemehua.