Vegaaniset grahamkeksit
Rapean grahamkeksin vegaaninen versio.
Vegaaniset grahamkeksit
Rapean grahamkeksin vegaaninen versio.
Välineet
Ainekset
50 g ruskeaa sokeria
50 g hienoa sokeria
150 g vegaanista margariinia
200 g vehnäjauhoja
100 g ruisjauhoja
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
Valinnainen: vegaanista maitoa
Vaiheittaiset ohjeet
Aseta molemmat sokerit ja vegaaninen margariini yleiskoneen kulhoon. Käytä yleiskoneessa silikonireunaista vatkainta. Sekoita nopeudella 4, kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa.
Lisää jauhot, ruisjauho, kaneli , leivinjauhe ja suola. Sekoita nopeudella 1, kunnes taikina pysyy kasassa. Jos taikina on hieman liian kuivaa, lisää vegaanista maitoa 1 teelusikallinen kerrallaan.
Kauli taikina kahden leivinpaperiarkin välissä ja leikkaa suorakulmioiksi pizzaleikkurilla. Pistele haarukalla koloja keksien pintaan.
Paista 15 minuuttia 175 asteessa. Ota keksit pois uunista ja leikkaa ne uudelleen pizzaleikkurilla, kun ne ovat vielä kuumia. Anna keksien jäähtyä uunipellillä ennen niiden erottamista toisistaan.