Vegaaninen juustokakku ilman uunia
Tämä vegaaninen ja laktoositon juustokakku on yhtä kermainen ja täyteläinen kuin alkuperäinen versiokin.
Vegaaninen juustokakku ilman uunia
Tämä vegaaninen ja laktoositon juustokakku on yhtä kermainen ja täyteläinen kuin alkuperäinen versiokin.
Välineet
Ainekset
375 g cashewpähkinöitä
425 g vegaanisia kuivia keksejä
120 g + 5 rkl sulatettua kookosöljyä
1 tl kanelia
180 ml vaahterasiirappia
1 sitruuna
1 tl vaniljatahnaa
Vaiheittaiset ohjeet
Laita cashewpähkinät kuumaa kestävään kulhoon ja kaada niiden päälle kiehuvaa vettä. Anna liota tunnin ajan.
Murusta keksit ja sekoita ne kookosöljyn ja kanelin kanssa yhteen nopeudella 1. Seoksen pitäisi tuntua märältä hiekalta. Kun koostumus on sopiva, painele pohja voideltuun irtopohjavuokaan käyttämällä apuna mittakuppia tai lasia. Anna kiinteytyä jääkapissa vähintään tunnin ajan.
Huuhtele liotetut cashewpähkinät ja lisää ne tehosekoittimen kannuun. Lisää vaahterasiirappi, 1 sitruunan kuori ja mehu sekä vaniljatahna. Sekoita nopeasti tasaiseksi seokseksi.
Vuoraa irtopohjavuoan reunat leivinpaperilla ja kaada cashewpähkinätäyte vuokaan. Anna asettua vähintään 8 tuntia jääkaapissa, kunnes seos on kiinteää.
Koristele vegaanijuustokakku kesäisillä hedelmillä. Tarjoile kylmänä.