Vaniljakreemi
Jokaisen innokkaan leipurin olisi hyvä osata valmistaa vaniljakreemiä. Voit käyttää kreemiä makeiden piiraiden täytteenä sekä myös muiden leivonnaisten kanssa.
Vaniljakreemi
Jokaisen innokkaan leipurin olisi hyvä osata valmistaa vaniljakreemiä. Voit käyttää kreemiä makeiden piiraiden täytteenä sekä myös muiden leivonnaisten kanssa.
Välineet
Ainekset
1 l täysmaitoa
1 vaniljatanko
1 tl vaniljatahnaa
100 g hienoa sokeria
60 g maissitärkkelystä
10 munankeltuaista
100 g kylmää voita, kuutioituna
Vaiheittaiset ohjeet
Kaada maito paksupohjaiseen kattilaan ja lisää vaniljansiemenet ja vaniljatahna. Anna kiehua hiljalleen.
Lisää sokeri, maissitärkkelys ja munankeltuaiset lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 6 kuohkeaksi ja kevyeksi seokseksi.
Hidasta yleiskoneen nopeutta valitsemalla nopeus 2 ja kaada puolet lämmitetystä maidosta hitaasti seoksen joukkoon. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Tätä vaihetta kutsutaan ”kananmunien temperoinniksi”.
Kaada temperoitu kananmunaseos kattilaan jäljelle jääneeseen kuumaan maitoon ja vatkaa voimakkaasti, kunnes seoksesta muodostuu paksua vaniljakastiketta. Tämä kestää noin 10 minuuttia. Siivilöi kuuma kastike, jotta siihen ei jää paakkuja.
Vatkaa joukkoon kylmä voi, peitä kulho kelmulla ja anna jäähtyä jääkaapissa vähintään 12 tuntia. Käytä jäähtynyttä kreemiä makeiden leivonnaisten täytteenä.