Valkosuklaa-laventelitryffelit
Hemmottele itseäsi valkosuklaa-laventelitryffeleillä. Ne ovat ihana keväinen jälkiruoka tai huomaavainen itsetehty lahja.
Valkosuklaa-laventelitryffelit
Hemmottele itseäsi valkosuklaa-laventelitryffeleillä. Ne ovat ihana keväinen jälkiruoka tai huomaavainen itsetehty lahja.
Välineet
Ainekset
100 ml vispikermaa
1 tl ruoanlaittoon tarkoitettuja laventelin nuppuja
450 g valkosuklaata
20 g hunajaa
follow manufacturers guidelines purppuraa/lilaa elintarvikeväriä
2 rkl kookosöljyä
Vaiheittaiset ohjeet
Kuumenna vispikermaa pienessä kattilassa keskilämmöllä, kunnes se alkaa kiehua hiljalleen. Ota kerma pois liedeltä ja sekoita kuivatut laventelin nuput sekaan. Lisää kolme suikaletta tuoretta sitruunankuorta. Anna seoksen hautua noin 15 minuutin ajan, jotta laventelin maku tarttuisi kermaan.
Hienonna 250 g valkosuklaata ja laita lämmönkestävään kulhoon. Kaada lämmin kerma siivilän läpi suklaan päälle. Lisää hunaja. Sekoita ainekset pienellä nopeudella sähkövatkaimella, kunnes ganache on kiiltävää. Lisää seokseen pieni määrä elintarvikeväriä, jos haluat tryffeleistä voimakkaamman värisiä.
Peitä kulho muovikelmulla ja jäähdytä ganachea jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, kunnes se on niin kiinteä, että sitä voi muotoilla. Jäähdyttämisen jälkeen tee lusikalla pieniä ganache-annoksia ja pyörittele niistä tasaisia palloja. Asettele ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tarvittaessa voit ripotella tomusokeria tryffeleiden päälle ja käsiisi, jotta ne eivät tarttuisi sormiisi pyörittelyn aikana. Jäähdytä 15 minuutin ajan.
Lämmitä loput valkosuklaasta ja kookosöljy, kunnes ne ovat täysin sulaneet. Aseta tryffelit vartaisiin ja kasta sulaan suklaaseen, kunnes ne ovat peittyneet kokonaan. Ripottele päälle laventelin nuppuja.