Skip the navigation

Valkosipulivoisämpylät

KitchenAid Chef

Opi muuntamaan kotitekoinen valkosipuli-confit täyteläisiksi, pehmeiksi, kullanruskeiksi solmuiksi, jotka ovat täynnä makua.

garlic-bread-rolls

Valkosipulivoisämpylät

KitchenAid Chef

Opi muuntamaan kotitekoinen valkosipuli-confit täyteläisiksi, pehmeiksi, kullanruskeiksi solmuiksi, jotka ovat täynnä makua.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
30min
Kohotusaika
2h25
Ruoanlaitto
25min
Yhteensä
3h20
Annos
12
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

Garlic butter

1 1 kokonainen valkosipuli

to fill annosvuokaan oliiviöljyä

200 g huoneenlämpöistä voita

1,5 tl suolaa

1 tl chilihiutaleita

2 oksaa salviaa

2 oksaa persiljaa

Buns

2 oksaa rosmariinia

240 ml haaleaa vettä

5 g hiivaa

10 g hienoa sokeria

340 g vehnäjauhoja

1,5 tl suolaa

35 ml oliiviöljyä

Vaiheittaiset ohjeet

    Valkosipulivoin valmistaminen

  1. Kuori valkosipuli ja laita kynnet annosvuokaan tai pieneen uunivuokaan ja peitä ne öljyllä. Paahda 40 minuuttia 200-asteisessa esilämmitetyssä uunissa, kunnes kynnet ovat pehmenneitä. Lisää voi, paahdettu valkosipuli, suola, chilihiutaleet ja hienonnetut tuoreet yrtit yleiskoneen kulhoon, johon on kiinnitetty silikonireunainen vatkain. Sekoita nopeudella 4, kunnes ainesosat ovat sekoittuneet. Siirrä sivuun myöhempää käyttöä varten.

  2. Taikinasolmujen tekeminen

  3. Vatkaa lämmin vesi, hiiva ja sokeri yleiskoneen kulhossa. Anna levätä 10 minuuttia, kunnes pintaan muodostuu pieniä kuplia. Kiinnitä yleiskoneeseen taikinakoukku. Lisää jauhot, suola ja oliiviöljy ja vaivaa nopeudella 1 vähintään 5 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa, tasaista ja vielä hieman tahmeaa. Voitele taikina ja kulho oliiviöljyllä, peitä kulho muovikelmulla ja anna taikinan kohota lämpimässä 1,5 tuntia tai kunnes sen koko on kaksinkertaistunut.

  4. Painele kohonnut taikina litteäksi ja leikkaa 12:ksi yhtä suureksi palaksi. Rullaa jokainen pala narun muotoiseksi ja tee siitä solmu. Työnnä päät käärön alle. Laita taikinasolmut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, peitä muovikelmulla ja anna levätä 45 minuuttia. Sulata osa valkosipulivoista matalalla lämmöllä ja voitele sillä kohonneet sämpylät. Paista 25 minuuttia 200-asteisessa esilämmitetyssä uunissa, kunnes sämpylät ovat kullanruskeita. Voitele lämpimät sämpylät vielä sulalla voilla. Säilytä jäljelle jäänyt voi jääkaapissa.