Valkosipuli-parmesaanifocaccia
Pinnalta rapeaa ja valkosipulin makuista, sisältä kuohkeaa ja oliiviöljyistä. Tämä on täydellisen italialaisen focaccian resepti.
Valkosipuli-parmesaanifocaccia
Pinnalta rapeaa ja valkosipulin makuista, sisältä kuohkeaa ja oliiviöljyistä. Tämä on täydellisen italialaisen focaccian resepti.
Välineet
Ainekset
500 ml lämmintä vettä
2 tl kuivahiivaa
1 rkl sokeria
3 rkl oliiviöljyä
550 g vehnäjauhoja
1 rkl karkeaa merisuolaa
2 valkosipulinkynttä raastettuna
2 rkl raastettua parmesaania
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää lämmin vesi, kuivahiiva, sokeri, yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä, jauhot ja suola taikinakoukulla varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 2, kunnes seoksesta muodostuu märkä ja tahmea taikina.
Peitä kulho liinalla ja anna nousta 15 minuuttia lämpimässä paikassa. Taittele taikina märillä käsillä neljästi kääntäen kulhoa 90 astetta jokaisen taitoksen jälkeen. Peitä liinalla ja anna levätä 10 minuuttia. Toista tämä taitteluvaihe kolmesti.
Sivele taikina öljyllä ja peitä taikina muovikelmulla ja pyyhkeellä. Anna taikinan kohota vähintään 1,5 tunnin ajan, kunnes se on kaksinkertaistunut ja pinnalle on muodostunut ilmakuplia.
Voitele uunivuoka öljyllä. Ravista kulhoa edestakaisin, kunnes ilmakuplat avautuvat. Kaada taikina uunivuokaan. Levitä taikina hellävaraisesti vuoan reunoihin asti. Anna levätä 30 minuuttia. Yhdistä valkosipuli, loput oliiviöljystä ja parmesaani. Pirskota taikinan päälle oliiviöljyä ja painele sormillasi kuoppia taikinaan.
Paista 230 asteessa 30 minuuttia. Irrota leipä vuoasta ja anna jäähtyä ritilän päällä.