Skip the navigation

Valkosipuli-parmesaanifocaccia

KitchenAid Chef

Pinnalta rapeaa ja valkosipulin makuista, sisältä kuohkeaa ja oliiviöljyistä. Tämä on täydellisen italialaisen focaccian resepti.

garlicandparmesanfocaccia thumbnail

Valkosipuli-parmesaanifocaccia

KitchenAid Chef

Pinnalta rapeaa ja valkosipulin makuista, sisältä kuohkeaa ja oliiviöljyistä. Tämä on täydellisen italialaisen focaccian resepti.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
25min
Kohotusaika
3h
Ruoanlaitto
30min
Yhteensä
3h55
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

500 ml lämmintä vettä

2 tl kuivahiivaa

1 rkl sokeria

3 rkl oliiviöljyä

550 g vehnäjauhoja

1 rkl karkeaa merisuolaa

2 valkosipulinkynttä raastettuna

2 rkl raastettua parmesaania

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää lämmin vesi, kuivahiiva, sokeri, yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä, jauhot ja suola taikinakoukulla varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 2, kunnes seoksesta muodostuu märkä ja tahmea taikina.

  2. Peitä kulho liinalla ja anna nousta 15 minuuttia lämpimässä paikassa. Taittele taikina märillä käsillä neljästi kääntäen kulhoa 90 astetta jokaisen taitoksen jälkeen. Peitä liinalla ja anna levätä 10 minuuttia. Toista tämä taitteluvaihe kolmesti.

  3. Sivele taikina öljyllä ja peitä taikina muovikelmulla ja pyyhkeellä. Anna taikinan kohota vähintään 1,5 tunnin ajan, kunnes se on kaksinkertaistunut ja pinnalle on muodostunut ilmakuplia.

  4. Voitele uunivuoka öljyllä. Ravista kulhoa edestakaisin, kunnes ilmakuplat avautuvat. Kaada taikina uunivuokaan. Levitä taikina hellävaraisesti vuoan reunoihin asti. Anna levätä 30 minuuttia. Yhdistä valkosipuli, loput oliiviöljystä ja parmesaani. Pirskota taikinan päälle oliiviöljyä ja painele sormillasi kuoppia taikinaan.

  5. Paista 230 asteessa 30 minuuttia. Irrota leipä vuoasta ja anna jäähtyä ritilän päällä.