Valkosipuli-juustotuulihatut
Kevyet, ilmavat ja juustoiset tuulihatut sopivat täydellisesti yhteen viinilasillisen tai kuplajuoman kanssa.
Valkosipuli-juustotuulihatut
Kevyet, ilmavat ja juustoiset tuulihatut sopivat täydellisesti yhteen viinilasillisen tai kuplajuoman kanssa.
Välineet
Ainekset
110 g voita
250 ml vettä
140 g jauhoja
5+1 kananmunaa
2 vartta tuoretta timjamia
1/2 tl pippuria
150 g kovaa juustoa
1 valkosipulinkynsi
Vaiheittaiset ohjeet
Tästä reseptistä tulee 15 tuulihattua.
Sulata voi veden kanssa keskilämmöllä. Hämmennä mukaan jauhot puulusikkaa käyttäen. Jatka, kunnes seoksesta muodostuu pehmeä taikina.
Lisää munat yksitellen sekoittaen taikinaa samalla suurella nopeudella.
Kääntele joukkoon timjami, mustapippuri ja valkosipuli.
Siirrä taikina pursotuspussiin ja pursota tuulihatut leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Painele tuulihattuja kostealla sormella, jotta saat ne täysin pyöreinä uunista.
Sivele tuulihattujen pinnalle vatkattua kananmunaa ja raasta päälle juustoa.
Paista 15 minuuttia 190-asteisessa uunissa. Anna jäähtyä ritilällä.