Välimeren burgerit
Välimeren burgerit
Välineet
Ainekset
450 g luutonta naudan etuselkää isoina paloina
200 g luuttomia naudan ribsejä isoina paloina
6 pitaleipää
1 suuriksi paloiksi pilkottu sipuli
8 lehteä tuoretta minttua
1/4 rkl rouhittua mustapippuria
1/2 rkl suolaa
1/4 tbsp harissa spices
8 vihreää oliivia viipaleina
2 rkl pinjansiemeniä
4 rkl tsatsikia
50 g rukolaa
1/2 viipaloitu kurkku
Vaiheittaiset ohjeet
Laita naudanliha pakastimeen 15 minuutiksi, ennen kuin jauhat sen.
Kiinnitä metalliseen lihamyllyyn karkea jauhinlevy ja kiinnitä lihamylly yleiskoneeseen.
Ota naudanliha pakastimesta.
Sekoita naudanliha, sipuli, minttu, mustapippuri, suola, harissa-mausteseos, pinjansiemenet ja oliivit suuressa kulhossa.
Valitse yleiskoneessa nopeus 4 ja jauha liha metallisella lihamyllyllä.
Muotoile jauhelihasta neljä pihviä ja anna niiden tekeytyä jääkaapissa 15 minuuttia.
Lämmitä grilli. Grillaa pihvit molemmilta puolilta.
Grillaa pitaleivät.
Laita pitaleipien väliin rukolaa, pihvi, tsatsikia ja muutama kurkkuviipale.