Vadelmasorbetti
Raikas sorbetti on täydellinen jälkiruoka helteisiin kesäpäiviin.
Vadelmasorbetti
Raikas sorbetti on täydellinen jälkiruoka helteisiin kesäpäiviin.
Välineet
Ainekset
500 g vadelmia
200 g sokeria
1/2 puristetun sitruunan mehu
250 ml vettä
Vaiheittaiset ohjeet
Laita vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna matalalla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä kokonaan.
Kaada sokerivesi monitoimikoneeseen. Lisää vadelmat ja sitruunamehu. Sekoita sykäytystoiminnolla, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Laita jääkaappiin 1 tunniksi.
Liitä jäätelönvalmistuskulho (pidä kulho pakastimessa yön yli). Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 1.
Kaada vadelmaseos jäätelönvalmistuskulhoon.
Sekoita sorbettia 20 minuuttia. Siirrä astiaan tai säilytysrasiaan. Peitä muovikelmulla ja pakasta 3 tuntia tai kunnes jäätelö on tarjoiluvalmis.