Vaahterasiirappikeksit
Nämä puhtaasta vaahterasiirapista valmistetut ja rapeilla pekaanipähkinöillä viimeistellyt vaahterasiirappikeksit ovat täydellinen syysherkku!
Vaahterasiirappikeksit
Nämä puhtaasta vaahterasiirapista valmistetut ja rapeilla pekaanipähkinöillä viimeistellyt vaahterasiirappikeksit ovat täydellinen syysherkku!
Välineet
Ainekset
230 g + 1 rkl suolaamatonta voita, huoneenlämpöistä
220 ml vaahterasiirappia
1 kananmuna
410 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
100 g tomusokeria
1 tl sitruunamehua
40 g pekaanipähkinöitä, rouheena
Vaiheittaiset ohjeet
Laita voi ja 130 ml vaahterasiirappia silikonireunaisella vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon ja sekoita hyvin nopeudella 2. Lisää kananmuna ja sekoita vielä. Lisää jauhot ja suola ja jatka sekoittamista, kunnes taikina on pehmeää.
Kääri taikina muovikelmuun ja viilennä jääkaapissa tunnin ajan.
Kauli taikina jauhotetulle pinnalle. Tee taikinasta piparimuotilla vaahteranlehden muotoisia keksejä. Aseta keksit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 170-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Ota pelti uunista ja anna jäähtyä täysin ritilällä.
Tee kuorrute sekoittamalla 90 ml vaahterasiirappia tomusokeriin, sitruunamehuun ja voihin. Kuorruta keksien toinen puoli kuorrutteella pursotinta käyttäen. Ripottele kuorrutteen päälle rouhittuja pekaanipähkinöitä.