Skip the navigation

Vaahterasiirappikeksit

KitchenAid Chef

Nämä puhtaasta vaahterasiirapista valmistetut ja rapeilla pekaanipähkinöillä viimeistellyt vaahterasiirappikeksit ovat täydellinen syysherkku!

maplecookies_thumbnail.jpg

Vaahterasiirappikeksit

KitchenAid Chef

Nämä puhtaasta vaahterasiirapista valmistetut ja rapeilla pekaanipähkinöillä viimeistellyt vaahterasiirappikeksit ovat täydellinen syysherkku!

Välineet

StandMixer
Valmistelu
25min
Kohotusaika
1h
Ruoanlaitto
12min
Yhteensä
1h37
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

230 g + 1 rkl suolaamatonta voita, huoneenlämpöistä

220 ml vaahterasiirappia

1 kananmuna

410 g vehnäjauhoja

1 tl suolaa

100 g tomusokeria

1 tl sitruunamehua

40 g pekaanipähkinöitä, rouheena

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita voi ja 130 ml vaahterasiirappia silikonireunaisella vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon ja sekoita hyvin nopeudella 2. Lisää kananmuna ja sekoita vielä. Lisää jauhot ja suola ja jatka sekoittamista, kunnes taikina on pehmeää.

  2. Kääri taikina muovikelmuun ja viilennä jääkaapissa tunnin ajan.

  3. Kauli taikina jauhotetulle pinnalle. Tee taikinasta piparimuotilla vaahteranlehden muotoisia keksejä. Aseta keksit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

  4. Paista 170-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Ota pelti uunista ja anna jäähtyä täysin ritilällä.

  5. Tee kuorrute sekoittamalla 90 ml vaahterasiirappia tomusokeriin, sitruunamehuun ja voihin. Kuorruta keksien toinen puoli kuorrutteella pursotinta käyttäen. Ripottele kuorrutteen päälle rouhittuja pekaanipähkinöitä.