Skip the navigation

Tuplasuklaa-punajuurikakku

KitchenAid Chef

Juhlista vuoden väriämme tällä upealla punajuuri-suklaakakulla!

Import-Recipe - Double Chocolate Beetroot Cake

Tuplasuklaa-punajuurikakku

KitchenAid Chef

Juhlista vuoden väriämme tällä upealla punajuuri-suklaakakulla!

Välineet

Blender
StandMixer
Valmistelu
45min
Ruoanlaitto
30min
Yhteensä
1h15
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

290 g punajuurta, kuorittuna ja kuutioituna (n. 2 kpl)

2 tl espressojauhetta

2 rkl punajuurijauhetta

3 rkl kaakaojauhetta

236 ml vettä

120 g ranskankermaa tai rasvaista jogurttia

4 isoa kananmunaa

2 tl vaniljauutetta

60 ml oliiviöljyä

600 g sokeria

410 g vehnäjauhoja

2 tl ruokasoodaa

1 tl suolaa

113 g tummaa suklaata

225 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä

450 g tuorejuustoa huoneenlämpöisenä

3-6 g punajuurijauhetta (huomautus: mitä enemmän käytät, sitä tummemman pinkkiä kuorrutteesta tulee)

875 g tomusokeria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Valmista punajuurisose. Laita esivalmistellut punajuuret kasariin ja lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Kiehauta ja vähennä sitten lämpöä keskilämmölle ja kypsennä 20 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmenneet sen verran, että haarukka menee niistä helposti läpi. Siirrä kypsät punajuuret reikäkauhalla vedestä KitchenAid-tehosekoittimen kannuun. Lisää 0,6 dl punajuurten keitinvettä tehosekoittimen kannuun (säästä loput nesteestä). Sekoita nopeudella 2, kunnes punajuuret ovat soseutuneet kunnolla. Poista sose tehosekoittimesta ja siirrä sivuun.

  2. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele 3 kakkuvuokaa ja sirottele niille kaakaojauhetta.

  3. Kiehauta vesi ja 2,4 dl punajuurinestettä. (Voit hävittää lopun nesteen.) Ota pois levyltä. Sekoita kaakao, espressojauhe ja punajuurijauhe erillisessä kulhossa ja kaada sitten kiehuva vesi päälle. Vatkaa, kunnes ainekset liukenevat veteen täysin. Lisää sitten 2,4 dl punajuurisosetta ja ranskankerma/jogurtti ja vatkaa taas tasaiseksi. Siirrä sivuun.

  4. Yhdistä kananmunat, vaniljauute ja oliiviöljy kaatonokallisessa lasisessa mittakupissa. Älä sekoita. Siirrä sivuun.

  5. Kiinnitä silikonireunainen vatkain KitchenAid-yleiskoneeseen ja lisää sokeri, jauhot, leivinjauhe ja suola sekoituskulhoon. Säädä nopeudeksi 2 ja sekoita 30 sekuntia. Laske sekoitusnopeuteen ja kaada punajuuriseos hitaasti kuivien ainesten sekaan. Lisää sitten hitaasti kananmuna-oliiviöljyseos yksi kananmuna kerrallaan. Kun kaikki ainekset on lisätty, sekoita nopeudella 2 kymmenen sekunnin ajan. Poista kulho ja siirrä sivuun.

  6. Sulata suklaa vesihauteessa (varmista, ettei kulho koske veteen) tai mikroaaltouunissa kymmenen sekuntia kerrallaan. Vatkaa sula suklaa taikinan sekaan käsin.

  7. Kaada kolmannes taikinasta esivalmisteltuihin kakkuvuokiin ja paista uunissa 30 minuuttia tai kunnes kakun sisään painettuun hammastikkuun ei jää kiinni taikinaa. Ota kakut ulos uunista ja anna jäähtyä 10 minuuttia ritilän päällä, ennen kuin poistat kakut vuoista, jotta ne pääsevät jäähtymään kunnolla.

  8. Valmista kuorrute sillä aikaa kun kakkupohjat jäähtyvät. Kiinnitä taas silikonireunallinen vatkain yleiskoneeseen ja lisää voi, tuorejuusto, vaniljauute ja suola sekoituskulhoon. Sekoita nopeudella 6, kunnes ainekset ovat täysin sekoittuneet ja vaahdottuneet hyvin, noin 3–4 minuutin ajan. Vaihda sekoitusnopeuteen, lisää punajuurijauhe ja kolmasosa tomusokerista. Sekoita nopeudella 4, kunnes aineet sekoittuvat kunnolla. Toista vielä kahdesti, kunnes saat lisättyä kaiken tomusokerin ja jatka sitten vatkaamista minuutin ajan nopeudella 4.

  9. Kun kakkupohjat ovat jäähtyneet täysin, siirrä niistä yksi kakkulautaselle tai -telineelle ja levitä varovasti kakkulastalla tasainen kerros kuorrutetta sen päälle. Lisää toinen kakkupohja, kuorrutetta ja vielä viimeinen kakkupohja. Lisää viimeinen kerros kuorrutetta, kevyt ripaus punajuurijauhetta ja kirsikoita. Anna jäähtyä täysin ennen tarjoilua, jotta kuorrute ehtii asettua.