Tuorepuuro mustikkakastikkeella
Yön yli hautunut tuorepuuro on täyttävä ja herkullinen aamupala.
Tuorepuuro mustikkakastikkeella
Yön yli hautunut tuorepuuro on täyttävä ja herkullinen aamupala.
Välineet
Ainekset
90 g kaurahiutaleita
2 rkl maapähkinävoita
2 rkl vaahterasiirappia
360 ml maitoa
150 g mustikoita
1 tl sitruunamehua
1 rkl sokeria
Vaiheittaiset ohjeet
Laita kaurahiutaleet, maapähkinävoi, vaahterasiirappi ja maito purkkiin.
Pidä puuropurkkia jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.
Sekoita mustikat, sitruunanmehu ja sokeri kattilassa. Anna hautua matalalla lämmöllä, kunnes mustikat ovat muussaantuneet.
Kaada mustikkaseos tehosekoittimen kannuun ja sekoita nopeudella 7. Valuta kastike hienon verkkosiivilän läpi.
Kaada mustikkakastike puuron päälle ennen nauttimista.