Skip the navigation

Tortillavuoka tulisella punajuurisalsalla

KitchenAid Chef

Juhlista vuoden väriämme tällä tulisella punajuurireseptillä!

Import-Recipe - Chilaquiles with Spicy Beetroot Salsa

Tortillavuoka tulisella punajuurisalsalla

KitchenAid Chef

Juhlista vuoden väriämme tällä tulisella punajuurireseptillä!

Välineet

Blender
Valmistelu
30min
Ruoanlaitto
30min
Yhteensä
1h
Annos
2
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

300 g keskikokoisia punajuuria kuorittuina ja kuutioituina

15 ml oliiviöljyä

20 g pieniä jalapenoja

25 g pieniä salottisipuleita

2 valkosipulin kynttä

3 rkl limen mehua

1/2 lime

100 g korianteria

1 1/2 tl suolaa

160 ml rypsiöljyä

10 kpl pyöreitä maissitortillapohjia

2 isoa kananmunaa

- murennettua juustoa

- paksua kermaa

- versoja

- kurpitsansiemeniä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita esivalmistellut punajuuret kasariin ja lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Kiehauta ja vähennä sitten lämpöä keskilämmölle ja kypsennä 20 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmenneet sopivasti. Poista pannu levyltä.

  2. Sillä aikaa kun punajuuret kypsyvät, kuumenna paistinpannu keskilämmölle, lisää oliiviöljyä ja ruskista kevyesti jalapenot, salottisipuli ja valkosipuli. Siirrä sivuun.

  3. Siirrä kypsät punajuuret reikäkauhalla KitchenAid-tehosekoittimeen ja lisää jalapenot, salottisipuli, valkosipuli, limen mehu ja kuori, suola ja 0,6 dl punajuurten keitinvettä. Sekoita tasaiseksi nopeudella 4. Sammuta tehosekoitin, lisää korianteri ja käytä sykäystoimintoa 5–6 kertaa. Siirrä sivuun.

  4. Kaada rypsiöljy suureen korkealaitaiseen pannuun ja lämmitä keskilämmöllä kolmen minuutin ajan. Tee sillä aikaa tortillapohjista pieniä kolmioita leikkaamalla pohjat ensin neljään osaan ja sitten osat puoliksi. Kun öljy on tarpeeksi kuumaa, paista tortillakolmiot. Älä pinoa tortilloja pannulle. Käännä tortillasipsit pihdeillä kahden minuutin jälkeen ja paista toiset kaksi minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita, mutta eivät yliruskistuneita. Siirrä tortillasipsit pannulta paperilla vuoratulle pellille ja suolaa kevyesti. Jatka, kunnes kaikki palat on paistettu.

  5. Kun kaikki tortillasipsit on paistettu, vähennä lämpöä keskilämmölle, lisää punajuurisalsa pannulle ja hauduta. Kun seos hautuu, lisää tortillasipsit ja sekoita niin, että seos peittää tortillasipsit tasaisesti. Nosta pannu levyltä ja laita sivuun.

  6. Lämmitä paistinpannu keskilämmölle ja sivele pannulle hieman voita tai oliiviöljyä. Kun pannu on lämmennyt, riko siihen munat ja peitä pannu kannella. Kypsennä 3–4 minuuttia tai kunnes munanvalkuaiset ovat kypsiä ja keltuaiset hyytyneitä mutta pehmeitä.

  7. Siirrä salsalla peitetyt tortillasipsit kasoiksi kahdelle lautaselle, lisää jokaisen kasan päälle kananmuna ja koristele paksulla kermalla, juustoraasteella, kurpitsansiemenillä, korianterilla ja versoilla. Tarjoile heti.