Tomatillosalsa
Tomatillosalsa valmistetaan usein tehosekoittimella tai monitoimikoneella. Vihannes- ja lihapuristimen käyttö säästää aikaa, kun aineksia ei tarvitse pilkkoa, ja lisäksi saat salsaan upean koostumuksen ja raikkaan maun, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi kanalla tai porsaanlihalla täytettyihin tacoihin ja enchiladoihin. Sitä voi tarjota myös tortillalastujen kanssa.
Tomatillosalsa
Tomatillosalsa valmistetaan usein tehosekoittimella tai monitoimikoneella. Vihannes- ja lihapuristimen käyttö säästää aikaa, kun aineksia ei tarvitse pilkkoa, ja lisäksi saat salsaan upean koostumuksen ja raikkaan maun, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi kanalla tai porsaanlihalla täytettyihin tacoihin ja enchiladoihin. Sitä voi tarjota myös tortillalastujen kanssa.
Välineet
Ainekset
450 g kuorittuja, puolitettuja tuoreita tomatilloja
1/2 keskikokoinen sipuli pilkottuna neljään osaan
3 mausteneilikkaa valkosipulia
1-2 serrano-pippuria halkaistuna pitkittäin
15 g korianterin lehtiä ja varsia
1 1/2 tl hienoa merisuolaa
3/4 tl juustokuminaa
2 tl tuorepuristettua limen mehua
2 tl kasviöljyä
Vaiheittaiset ohjeet
Aseta uuniritilä uunin ylätasolle noin 10 cm:n päähän grillivastuksesta. Kytke grillivastus käyttöön. Voitele uunipelti öljyllä ja siirrä sivuun.
Asettele tomatillot leikkauspinta alaspäin voidellulle uunipellille. Asettele sipulilohkot pellille yhteen kerrokseen. Aseta valkosipuli ja chilipippuri leikkauspinta alaspäin uunipellille. Kypsennä grillivastuksen alla, kunnes kaikissa kasviksissa alkaa näkyä hiiltyneitä kohtia. Kääntele valkosipulia tarvittaessa, jotta se ei pala. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä 10 minuuttia.
Kiinnitä karkea jauhatuslevy vihannes- ja lihapuristimeen ja liitä se yleiskoneeseen. Aseta yleiskoneen kulho puristimen alle kasviksia varten. Siirrä kaikki grillatut kasvikset ja korianteri suurelle syöttölautaselle. Aseta yleiskone nopeudelle 4 ja syötä kasviksia puristimeen syöttöpainimella. Sekoita mukaan suola ja juustokumina. Siirrä tarjoilukulhoon ja tarjoa heti. Salsa säilyy kannellisessa rasiassa jääkaapissa enintään kaksi päivää.
Makkaran kypsentäminen: Kuumenna suuri valurautapannu keskilämmöllä, lisää 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä ja ruskista makkarat joka puolelta. Vähennä lämpöä ja paista kypsiksi 10–15 minuuttia.