Tomaatti-basilikasorbetti
Yllätyksellinen ja maukas sorbetti, joka sopii alkupalaksi bruschettan ja mozzarellan rinnalle.
Tomaatti-basilikasorbetti
Yllätyksellinen ja maukas sorbetti, joka sopii alkupalaksi bruschettan ja mozzarellan rinnalle.
Välineet
Ainekset
4 tl vettä
300 ml sokeria
180 g basilikan lehtiä
75 ml tomaatteja
500 g tomaattimehua
1 rkl hunajaa
1 sitruunaa
1 tl suolaa
Vaiheittaiset ohjeet
Laita vesi, sokeri ja basilikanlehdet kattilaan. Keitä hiljalleen 10 minuuttia, siivilöi ja jäähdytä.
Tee tomaattien pohjiin matalia viiltoja ja upota ne kiehuvaan veteen 20 sekunniksi. Siirrä jääveteen ja poista kuoret.
Poista tomaattien siemenet ja leikkaa tomaatit isoiksi paloiksi. Siirrä ne tehosekoittimen kannuun. Lisää 100 ml tomaattimehua, hunajaa, suolaa, sitruunanmehua ja basilikasiirappia.
Siirrä sorbettipohja ilmatiiviiseen astiaan ja jäähdytä yön yli.
Kiinnitä jäädytetty KitchenAid-jäätelökone yleiskoneeseen. Laita kone sekoitusnopeudelle ja kaada kylmä tomaattisorbettiseos pakastuskulhoon, kun kone on käynnissä. Sekoita jäätelöseosta 20 minuutin ajan.
Siirrä jäätelö astiaan ja pakasta tarjoiluun asti (vähintään 4 tuntia).
Puhdista jäätelökulho heti, jotta siihen ei jäisi tahroja.