Skip the navigation

Thaimaalainen maapähkinäkastike

KitchenAid Chef

Tällä reseptillä valmistat tuoksuvaa ja täyteläistä thaimaalaistyylistä maapähkinäkastiketta, jossa on aromaattisia mausteita, kuten galangalia ja sitruunaruohoa. Kastike sopii täydellisesti dipiksi tai ruoan viimeistelyyn.

THAI_PEANUT_SAUCE.JPG

Thaimaalainen maapähkinäkastike

KitchenAid Chef

Tällä reseptillä valmistat tuoksuvaa ja täyteläistä thaimaalaistyylistä maapähkinäkastiketta, jossa on aromaattisia mausteita, kuten galangalia ja sitruunaruohoa. Kastike sopii täydellisesti dipiksi tai ruoan viimeistelyyn.

Välineet

HandBlender
Valmistelu
10min
Yhteensä
10min
Annos
8
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

2 rkl maapähkinäöljyä

50 g salottisipulia ohuina viipaleina

4 valkosipulia ohuina viipaleina

5 cm galangalia kuorittuna ja pilkottuna renkaiksi

1 varsi sitruunaruohoa päät leikattuna pois, ulompi kerros kuorittuna ja leikattuna 1 cm:n paloiksi

220 g raakoja, kuorittuja maapähkinöitä

400 ml kookosmaitoa

1 rkl tamarinditahnaa

3 rkl kalakastiketta

3 rkl limen mehua

1 rkl fariinisokeria

1 thai-chiliä, pää leikattuna ja siemenet poistettuna

120 ml vettä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kuumenna kastiketta keskilämmöllä ja lisää maapähkinäöljyä. Vähennä lämpöä hieman ja lisää viipaloidut salottisipulit, valkosipuli, galangal ja sitruunaruoho. Ruskista kunnes seoksesta irtoaa tuoksua, eli noin 3–4 minuuttia. Sekoita silloin tällöin, jotta ainekset eivät pala. Lisää maapähkinät ja sekoita suurella lusikalla, jotta seos peittää pähkinät täysin. Paista vielä 2–3 minuuttia, jotta maapähkinät ehtivät paahtua.

  2. Lisää kookosmaito, tamarinditahna, kalakastike, limemehu, fariinisokeri, chili (jos haluat) ja vesi. Peitä kannella ja anna kiehua hiljalleen 10–12 minuuttia välillä sekoittaen.

  3. Poista kattila liedeltä. Kiinnitä astiasuoja sauvasekoittimen varteen. Kiinnitä sauvasekoittimen varsi runkoon ja upota sauvasekoitin kattilaan sekoittamista varten. Aloita hitaalla nopeudella, kun palat ovat suuria, ja lisää nopeutta sitä mukaa kun seos tasoittuu. Sekoita aineksia noin minuutti tai kunnes seos on tasaista.

  4. Kastikkeesta tulee paksua. Jos haluat ohuempaa kastiketta, lisää ruokalusikallinen vettä kerrallaan ja sekoita uudelleen, kunnes koostumus on sopiva.