Skip the navigation

Tarte tatin

KitchenAid Chef

Ikonisen ranskalaisen jälkiruoan seuraksi sopii iso pallo vaniljajäätelöä.

tartetatin_thumbnail.jpg

Tarte tatin

KitchenAid Chef

Ikonisen ranskalaisen jälkiruoan seuraksi sopii iso pallo vaniljajäätelöä.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
30min
Ruoanlaitto
1h40
Yhteensä
2h10
Annos
6
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

500 g vehnäjauhoja

650 g kylmää voita kuutioituna

210 g hienoa sokeria

1 tl suolaa

200 ml jääkylmää vettä

500 g voita

8 omenaa

150 ml vaahterasiirappia

80 ml calvadosta

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää jauhot, 100 grammaa voita, sokeri, 10 grammaa suolaa ja vesi taikinakoukulla varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 2 tasaiseksi taikinaksi.

  2. Muotoile taikina ja 500 grammaa voita suorakulmioksi. Aseta voi taikinan päälle. Taittele taikina kolmeen osaan ja kauli. Toista taittelu ja kauliminen vielä seitsemän kertaa. Laita taikina jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.

  3. Kuori ja halkaise omenat. Poista siemenkodat palloraudalla. Aseta omenat valurautaiseen paistinpannuun. Kaada niiden päälle vaahterasiirappia ja calvadosta. Peitä foliolla ja paista 75 minuuttia 120 asteessa. Ota omenat pois uunista ja anna niiden jäähtyä lautasella.

  4. Lämmitä valurautapannua keskilämmöllä ja ripottele kolmasosa jäljellä olevasta sokerista pannulle. Anna sokerin sulaa ja peitä se toisella kerroksella. Jatka, kunnes kaikki sokeri on sulanut. Älä sekoita.

  5. Lisää loput 50 grammaa voita ja sekoita voimakkaasti, kunnes seoksesta muodostuu tasaista karamellia. Aseta omenat karamellin päälle.

  6. Kauli voitaikina ympyräksi, joka peittää valurautapannun kokonaan, ja aseta se omenoiden päälle.

  7. Paista tarte tatin -leivosta 25 minuuttia 215 asteessa. Anna tekeytyä viisi minuuttia ennen kuin käännät sen tarjoilulautaselle.

  8. Ripottele pinnalle karkeaa merisuolaa ennen tarjoilua.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Upea talviale