Tandoorimarinoitu kana
Näin valmistat aitoa hiillostettua tandoorikanaa.
Tandoorimarinoitu kana
Näin valmistat aitoa hiillostettua tandoorikanaa.
Välineet
Ainekset
270 g jogurttia
5 valkosipulinkynttä
4 cm inkivääriä
1/2 salottisipuli
1/2 pieni chili
1 rkl sitruunamehua
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl mangojauhetta
1 tl jauhettua korianteria
1 rkl garam masalaa
1 tl suolaa
1 tippa punaista elintarvikeväriä
6 kanankoipia
Vaiheittaiset ohjeet
Reseptistä tulee 6 kanankoipea.
Kuori ja pilko salottisipuli. Kuori ja viipaloi inkivääri.
Laita kaikki ainekset kanankoipia lukuun ottamatta monitoimikoneen kannuun. Käytä sykäystoimintoa nopeudella 2, kunnes seos on tasaista.
Tee jokaisen kanankoiven nahkaan kaksi viiltoa, jotta maut imeytyvät kanaan paremmin. Laita kanankoivet kulhoon ja lisää marinadi. Kääntele koipia, kunnes niiden pinnalla on marinadikerros. Peitä ja siirrä jääkaappiin marinoitumaan 24 tunnin ajaksi.
Kuumenna grilli keskilämpöiseksi. Pyyhi suurin osa ylimääräisestä marinadista kanankoipien pinnasta. Grillaa kanaa suoralla lämmöllä 10 minuuttia. Käännä ja grillaa toiset 10 minuuttia. Tarkista kypsyys ja käännä tarvittaessa uudelleen vielä 10 minuutiksi. Tarjoile kuumana.