Skip the navigation

Tamago sando

KitchenAid Chef

Oletko leipiintynyt perinteisiin voileipiin? Kokeile japanilaista Tamago sandoa, jossa kuohkea leipä saa täytteekseen täyteläistä munasalaattia.

Tamago Sando.JPG

Tamago sando

KitchenAid Chef

Oletko leipiintynyt perinteisiin voileipiin? Kokeile japanilaista Tamago sandoa, jossa kuohkea leipä saa täytteekseen täyteläistä munasalaattia.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
1h
Kohotusaika
12h
Ruoanlaitto
40min
Yhteensä
13h40
Annos
4
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

Japanese milk bread

300 g leipäjauhoa

60 ml kiehuvaa vettä

25 g sokeria

5 g suolaa

6 g kuivahiivaa

170 ml kädenlämpöistä maitoa

Egg salad

6 kananmunaa

5 g sokeria

3 g suolaa

80 g japanilaista majoneesia

50 g pehmeää voita

1/4 tl mustapippuria

1 ruohosipulia pilkottuna

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Aloita japanilaisen maitoleivän valmistus hyödyntämällä yudane-menetelmää, jossa taikina valmistetaan sekoittamalla jauhot kiehuvaan veteen. Tämän jälkeen taikinan annetaan levätä ja imeä kosteutta, jolloin lopputuloksena on kuohkea ja pitkään säilyvä leipä. Aloita taikinan valmistus lisäämällä 60 grammaa leipäjauhoja ja 60 millilitraa kiehuvaa vettä vatkaimella varustetun KitchenAid-yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 4, kunnes taikinamainen seos muodostuu. Peitä yudane-taikina kelmulla. Painele kelmu suoraan kiinni yudanen pintaan, jottei pinta kuivahda. Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita se sitten jääkaappiin lepäämään yön yli. Ota taikina jääkaapista ja anna lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen käyttöä.

  2. Lisää loput 240 grammaa leipäjauhoja, 30 grammaa sokeria, 5 grammaa suolaa ja kuivahiiva yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä yleiskoneeseen taikinakoukku. Lisää kädenlämpöinen maito kuivien ainesten joukkoon ja aloita vaivaaminen. Lisää yudane taikinaan. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia nopeudella 2. Lisää 30 grammaa pehmeää voita ja vaivaa vielä 5 minuuttia, kunnes taikina on tasaista ja kimmoisaa.

  3. Voitele leipävuoka. Muotoile taikina palloksi, laita taikina voideltuun kulhoon ja peitä kulho muovikelmulla tai kostealla pyyhkeellä. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 1,5 tuntia tai kunnes sen koko on kaksinkertaistunut. Kun taikina on kunnolla kohonnut, poista siitä ylimääräinen ilma painelemalla. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Kauli puolet taikinasta soikion muotoiseksi. Taita soikion vasen ja oikea reuna keskelle. Rullaa taiteltu taikina suorakulmioksi. Rullaa suorakulmio tiukaksi haloksi ja aseta halko voidellun vuoan toiseen päähän. Toista vaiheet toisella taikinanpuolikkaalla ja laita taikinahalko vuoan toiseen päähän. Peitä leipävuoka ja anna taikinan nousta vielä noin 45–60 minuutin ajan tai kunnes taikina on kohonnut vuoan yläosaan asti. Lämmitä uuni taikinan kohotessa 180 asteeseen. Kun taikina on kohonnut, paista leipää 25–30 minuuttia tai kunnes sen pinta on kullanruskea ja leipä kuulostaa ontolta napautettaessa. Anna leivän jäähtyä vuoassa muutaman minuutin ajan ja siirrä se sitten ritilälle jäähtymään.

  4. Aloita munasalaatin valmistus laittamalla 6 kananmunaa kiehuvaan veteen. Keitä munia noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kovaksi keitettyjä. Siirrä kananmunat jäävesikulhoon, jotta kypsyminen keskeytyy. Kun munat ovat jäähtyneet, kuori ne. Erota sitten valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Laita munanvalkuaiset KitchenAid-teholeikkuriin ja pilko karkeaksi seokseksi. Poista valkuaisseos ja siirrä sivuun.

  5. Lisää teholeikkuriin sitten munankeltuaiset, japanilainen majoneesi, 20 grammaa pehmeää voita, 5 grammaa sokeria, 3 grammaa suolaa ja valkopippuria. Sekoita, kunnes seos on tasaista ja täyteläistä. Lisää hienonnetut valkuaiset ja keltuaisseos sekoituskulhoon. Sekoita varovasti, kunnes ainesosat ovat sekoittuneet.

  6. Kokoa Tamago sando: leikkaa shokupan-leivästä kaksi viipaletta ja levitä ohut kerros voita kummankin viipaleen toiselle puolelle. Levitä reilu annos munasalaattia tasaisesti toisen viipaleen päälle. Laita toinen leipäviipale munasalaattileivän päälle. Voit halutessasi lisätä leipiin myös pehmeäksi keitetyn kananmunan puolikkaan. Viimeistele annos hienonnetulla ruohosipulilla.