Talvinen galette
Suolainen galette, jossa on talvikauden vihanneksia ja murennettua fetaa lehtevässä kullanruskeassa kuoressa.
Talvinen galette
Suolainen galette, jossa on talvikauden vihanneksia ja murennettua fetaa lehtevässä kullanruskeassa kuoressa.
Välineet
Ainekset
150 g myskikurpitsaa
2 rkl oliiviöljyä
200 g vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl kuivattua timjamia
100 g voita, kylmänä ja kuutioituna
200 g fetaa
4 pieniä keitettyjä punajuuria viipaleina
1 punasipulia
6 oksaa tuoretta timjamia
kananmunaa
1 tl maitoa
1 rkl hunajaa
Vaiheittaiset ohjeet
Tästä reseptistä tulee yksi galette, joka riittää neljälle hengelle.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori myskikurpitsa ja leikkaa se viipaleiksi. Voitele viipaleet puolella oliiviöljystä ja paista 25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
Sekoita jauhot, suola ja kylmä voi taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhossa. Lisää kylmä voi kuutioina ja sekoita nopeudella 2, kunnes seos muistuttaa koostumukseltaan karkeaa murua. Lisää vähitellen jääkylmää vettä ruokalusikallinen kerrallaan ja sekoita, kunnes taikina pysyy kasassa. Varo, ettet vaivaa taikinaa liikaa. Muotoile taikina palloksi, kääri se muovikelmuun ja laita jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
Kauli jäähdytetty taikina jauhotetulla alustalla ympyräksi, jonka halkaisija on noin 30 cm. Aseta kaulittu taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Murenna fetajuusto ja asettele punajuuret, myskikurpitsa ja punasipuli taikinan keskelle jättäen noin 5 cm reuna taikinan reunoille. Sivele kasvikset oliiviöljyllä ja ripottele päälle tuoretta timjamia. Taittele taikinan reunat täytteen päälle ja luo rustiikkinen galette-muoto. Sekoita pienessä kulhossa kananmuna ja maito ja sivele galetten reunat kananmunalla.
Paista galettea 190 asteessa 40 minuuttia tai kunnes kuori on kullanruskeaa ja kasvikset pehmeitä. Pirskota päälle hunajaa ennen tarjoilua.