Syksyinen lehtikaalisalaatti
Ravitseva salaatti täynnä sesongin raaka-aineita.
Syksyinen lehtikaalisalaatti
Ravitseva salaatti täynnä sesongin raaka-aineita.
Välineet
Ainekset
500 g myskikurpitsaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl kanelia
1 rkl vaahterasiirappia
2 omenaa
120 g lehtikaalia
100 g pekaanipähkinöitä
100 g granaattiomenan siemeniä
25 g parmesaanijuustoa lastuina
2 rkl tummaa balsamicoa
Vaiheittaiset ohjeet
Kuori myskikurpitsa ja leikkaa viipaleiksi. Leikkaa viipaleet puoliksi.
Kiinnitä kuutiointilevy 2,1 litran monitoimikoneeseen ja käytä laitetta nopeudella 1. Kuutioi myskikurpitsa syöttämällä se syöttöputken läpi.
Laita kuutiot kulhoon ja lisää oliiviöljy, jauhettu kaneli ja vaahterasiirappi. Aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Leikkaa omenat neljään osaan ja poista siemenkota. Lisää omenat kuutiointilevyllä varustetun monitoimikoneen syöttöputken läpi.
Laita lehtikaali suureen kulhoon. Lisää myskikurpitsa, omena, pekaanipähkinät, granaattiomena ja parmesaanijuusto.
Pirskota salaatin päälle balsamicoa.