Syksyinen lämmin leipä kasviksilla
Tämä maukas ja rapea, gorgonzolalla, kurpitsalla ja karamellisoidulla sipulilla täytetty lämmin leipä on täydellinen yhdistelmä suolaista ja makeaa!
Syksyinen lämmin leipä kasviksilla
Tämä maukas ja rapea, gorgonzolalla, kurpitsalla ja karamellisoidulla sipulilla täytetty lämmin leipä on täydellinen yhdistelmä suolaista ja makeaa!
Välineet
Ainekset
1 myskikurpitsaa
4 rkl oliiviöljyä
2 makeaa sipulia
1/2 tl suolaa
1/4 tl pippuria
1 rkl fariinisokeria
12 leipäviipaletta
50 g pehmeää voita
180 g gorgonzolaa
2 rkl salviaa hienonnettuna
Vaiheittaiset ohjeet
Kuori myskikurpitsa, poista siitä siemenet ja viipaloi se puolikuun muotoisiksi paloiksi. Älä tee viipaleista liian paksuja. Asettele viipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja käytä puolet oliiviöljystä niiden sivelyyn. Paista 30 minuuttia 190-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.
Kuumenna loput oliiviöljystä pannulla keskilämmöllä. Kuori ja viipaloi makeat sipulit ja lisää pannulle. Kypsennä matalalla lämmöllä, kunnes sipulit karamellisoituvat, lisää mausteet ja sekoita.
Leipäviipaleiden ulkopuolen voiteleminen kevyesti hidastaa ruskistumista ja lämmittää täytteen.
Levitä gorgonzolaa kaikille leipäviipaleille. Lisää kolme kurpitsaviipaletta, karamellisoitu sipuli ja hienonnettua salviaa joka toisen viipaleen päälle ja asettele loput viipaleet kansiksi. Älä laita leipiin liikaa täytettä. Aseta leivät voileipäritilälle ja sulje se.
Aseta paahtoasteeksi 5 ja paina VOILEIPÄ-painiketta. Laita voileipäritilä leivänpaahtimeen.