Skip the navigation

Suolavoi-briossit

KitchenAid Chef

brioche

Suolavoi-briossit

KitchenAid Chef

Välineet

StandMixer
Sifter
Valmistelu
45min
Kohotusaika
12h
Ruoanlaitto
35min
Yhteensä
1h20
Annos
12
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

400 g leipäjauhoa

12 g kuivahiivaa

12 g kidesokeria

2 g suolaa

120 ml huoneenlämpöistä täysmaitoa

4 huoneenlämpöistä kananmunaa

110 g huoneenlämpöistä voita

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kiinnitä kulho yleiskoneeseen. Kiinnitä siivilä- ja vaakalisävaruste yleiskoneen kiinnityspäähän ja käynnistä vaaka. Vapauta aineskouru kulhoon.

  2. Mittaa siivilä- ja vaakalisävarusteen säiliöön 400 g leipäjauhoa ja käynnistä yleiskone nopeudella 1 siivilöidäksesi jauhot kulhoon.

  3. Nollaa vaaka ja lisää 12 g pikahiivaa, 50 g kidesokeria ja 2 g suolaa siivilä- ja vaakalisävarusteeseen, ja siivilöi ne kulhoon.

  4. Irrota lisävaruste ja kiinnitä taikinakoukku.

  5. Valitse yleiskoneen nopeudeksi 1 ja lisää maito ja 3 kananmunaa. Sekoita minuutin ajan ja pysäytä välillä kaapiaksesi kulhon reunat, jotta kaikki kuivat aineet sekoittuvat.

  6. Vaihda yleiskoneen nopeudeksi 2 ja vaivaa 9 minuutin ajan. Taikinasta pitäisi tulla pehmeää ja tahmeaa.

  7. Jatka 9 minuutin jälkeen vaivaamista ja lisää pehmennyttä voita yksi ruokalusikallinen kerrallaan. Anna jokaisen lusikallisen sekoittua ennen seuraavan lisäämistä.

  8. Kun kaikki voi on lisätty, jatka taikinan vaivaamista nopeudella 2 vielä 8 minuutin ajan. Taikinan pitäisi olla venyvää ja tahmeaa.

  9. Kaavi taikina voideltuun kulhoon ja peitä muovikelmulla. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä tunnin ajan.

  10. Painele taikinaa kevyesti ja muotoile siitä pallo. Peitä sitten kulho uudelleen. Siirrä jääkaappiin vähintään 8 tunnin ajaksi, jotta taikina ehtii kerätä makua. Sitä on myös helpompi letittää viileänä.

  11. Kun taikina on jäähtynyt, ota se jääkaapista ja painele litteäksi.

  12. Jaa taikina kolmeen samankokoiseen osaan puhtaalla kevyesti voidellulla tasolla. Voitele kädet kevyesti ja pyörittele ja puristele osat 25–30 cm:n pituisiksi pötköiksi. Purista kolme päätä yhteen ja letitä taikinapötköt. Purista loput päät yhteen ja käännä limpun alle.

  13. Anna kohota huoneenlämmössä, kunnes taikinan massa on kaksinkertaistunut, eli 2–3 tuntia. Esilämmitä uuni 200-asteiseksi kohottamisen loppuvaiheessa. Vatkaa jäljelle jäänyt kananmuna ja voitele leipä. Paista 30–35 minuutin ajan tai kunnes leivän sisälämpötila on vähintään 88°C.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Upea talviale