Suolakaramelli-macaronit
Näiden suolakaramelli-macaronien valmistaminen vaatii vaivannäköä, mutta voit olla ylpeä lopputuloksesta.
Suolakaramelli-macaronit
Näiden suolakaramelli-macaronien valmistaminen vaatii vaivannäköä, mutta voit olla ylpeä lopputuloksesta.
Välineet
Ainekset
90 g mantelijauhoa, siivilöitynä
265 g siivilöityä tomusokeria
100 g munanvalkuainen
2.5 tl suolaa
75 g hienoa sokeria
ripaus sinistä elintarvikeväriä
120 g sokeria
250 g voita
70 ml vispikermaa
1/2 tl hiutalemaista merisuolaa
Vaiheittaiset ohjeet
Reseptistä tulee noin 22 macaron-leivosta.
Laita munanvalkuaiset ja 1/2 teelusikallista suolaa lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon ja vaahdota nopeudella 6, kunnes muodostuu vaahtoa. Nosta nopeus tasolle 10 ja lisää sokeri vähitellen. Vatkaa, kunnes vaahtoon muodostuu erittäin kiinteitä huippuja. Lisää elintarvikeväri ja sekoita, kunnes ainekset sekoittuvat.
Lisää 70 g tomusokeria ja 45 g mantelijauhetta vatkattujen valkuaisten sekaan ja sekoita voimakkaasti. Lisää 70 g tomusokeria ja loput mantelijauheesta. Sekoita ja tyhjennä ilma munanvalkuaisista painamalla niitä varovasti kulhon laitaa vasten kumilastalla. Voit tarkistaa, onko taikina valmis, nostamalla lastan ylös. Taikinan pitäisi valua lastalta tasaisena vanana.
Siirrä taikina pursotuspussiin, jossa on keskikokoinen pyöreä kärki. Pursota samankokoisia ympyröitä, joiden halkaisija on noin 4 cm. Napauta uunipeltiä useita kertoja pöytää vasten, jotta suuret ilmakuplat purkautuvat. Käytä tarvittaessa hammastikkua pinnalle mahdollisesti jääneiden suurten ilmakuplien puhkomiseen. Aseta pursotetut macaronit sivuun vähintään 45–60 minuutiksi, kunnes pinta tuntuu sileältä, kun kosketat sitä kevyesti.
Paista macaroneja noin 18–22 minuuttia 140 asteessa, kunnes leivoksen pohjalle muodostuu ”jalka” ja pinta on kuiva. Ota ne pois uunista ja anna jäähtyä uunipellin päällä.
Sulata sokeri kattilassa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun sokeri on muuttunut kellertäväksi nesteeksi, lisää 50 g voita ja sekoita voimakkaasti, kunnes seos tasoittuu. Lisää kerma ja sekoita uudelleen. Ota pois levyltä ja sekoita joukkoon 2 teelusikallista suolaa. Aseta seos sivuun, kunnes karamellikastike on jäähtynyt kokonaan.
Lisää jäljellä oleva voi ja tomusokeri silikonireunaisella vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 6 tasaiseksi ja kuohkeaksi kreemiksi. Kaada joukkoon hiljalleen 70 g suolakaramellia ja sekoita. Laita voikreemi pursotuspussiin, jossa on pieni pyöreä kärki. Pursota voikreemiä ympyrän muotoon puoliin macaron-kuorista ja jätä keskelle hieman tilaa. Täytä keskelle jäänyt pieni rako karamellikastikkeella ja ripottele päälle suolahiutaleita. Aseta täytteen päälle macaron-kuori.
Säilytä jääkaapissa vähintään 12 tuntia ennen tarjoilua. Näin macaron-leivosten koostumuksesta tulee täydellisen pehmeä.