Suklaiset madeleine-leivokset
Nämä herkulliset tuplasuklaiset madeleine-leivokset maistuvat sekä kahvin että teen kanssa.
Suklaiset madeleine-leivokset
Nämä herkulliset tuplasuklaiset madeleine-leivokset maistuvat sekä kahvin että teen kanssa.
Välineet
Ainekset
70 g vehnäjauhoja
10 g kaakaojauhetta
5 g leivinjauhetta
70 g voita
85 g kananmunia
60 g hienoa sokeria
1 rkl hunajaa
20 g täysmaitoa
150 g tummaa suklaata
30 g pilkottuja hasselpähkinöitä
Vaiheittaiset ohjeet
Tämä on 12 madeleine-leivoksen resepti.
Kuumenna voita pienessä kattilassa keskilämmöllä, kunnes se ruskistuu. Kaada voi siivilän läpi ja anna sen jäähtyä 5 minuuttia.
Laita munat, hieno sokeri, maito ja hunaja yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä lankavispilä. Lisää nopeutta vähitellen suurimpaan nopeuteen ja vatkaa kahden minuutin ajan, kunnes taikina muuttuu ilmavaksi vaahdoksi.
Vaihda lankavispilä taikinakoukkuun ja lisää jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Sekoita noin 1 minuutin ajan nopeudella 2. Lisää voi sekoittamisen aikana.
Jäähdytä taikinaa jääkaapissa 2 tuntia.
Lämmitä uuni 220 asteeseen.
Laita taikina pursotuspussiin ja pursota taikina madeleine-vuokiin, jotka on voideltu öljyspraylla.
Laita madeleine-vuoat uuniin ja laske lämpötila heti 160 asteeseen. Paista 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sulata suklaata mikroaaltouunissa 30 sekuntia. Sekoita ja toista vielä 3 kertaa, kunnes suklaa on sulanut täysin.
Kasta madeleine-leivoksia puoliväliin asti sulaan suklaaseen ja ripottele päälle hasselpähkinärouhetta. Aseta leivokset leivinpaperille ja anna suklaan jähmettyä.