Suklainen babka-leipä
Herkullinen, letitetty ja hiivalla kohotettu leipä, jossa on suklaapyörteitä – tällä suklaisella babka-leivällä teet vaikutuksen vieraisiin!
Suklainen babka-leipä
Herkullinen, letitetty ja hiivalla kohotettu leipä, jossa on suklaapyörteitä – tällä suklaisella babka-leivällä teet vaikutuksen vieraisiin!
Välineet
Ainekset
600 g jauhoja
11 g kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
185 g sokeria
235 g voita
3 kananmunaa
140 ml kädenlämpöistä vettä
210 g tummaa suklaata
1 rkl kaakaojauhetta
Vaiheittaiset ohjeet
Tästä reseptistä tulee kaksi babka-leipää.
Lisää jauhot vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Lisää kuivahiiva yhdelle kulhon sivulle. Lisää suola kulhon toiselle sivulle. Lisää 110 grammaa sokeria ja sekoita nopeudella 1, kunnes seos on tasainen.
Kun vatkain on käynnissä, lisää kolme kananmunaa ja kädenlämpöistä vettä, ja jatka sekoittamista, kunnes taikina muodostuu. Lisää taikinaan 150 grammaa erittäin pehmeää voita ja sekoita, kunnes seos on tasainen. Kiinnitä yleiskoneeseen taikinakoukku ja vaivaa taikinaa viisi minuuttia.
Siirrä taikina öljyttyyn kulhoon. Peitä kulho ja laita se jääkaappiin yön yli.
Aloita täytteen valmistus pilkkomalla tumma suklaa pieniksi paloiksi ja lisäämällä palat kattilaan. Lisää 75 grammaa sokeria, 85 grammaa voita ja kaakaojauhetta. Lämmitä matalalla lämmöllä, kunnes ainesosat ovat sulaneet. Siirrä täyte sivuun ja anna sen jäähtyä, kunnes sitä voi levittää.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin osa nelikulmioksi. Levitä jäähtynyt suklaatäyte kaulitulle taikinalle 1–2 cm:n päähän reunoista. Kauli taikina ja leikkaa se pituussuunnassa. Letitä leikatut palat ja aseta letitetty leipä leivinpaperilla päällystettyyn leipävuokaan. Anna kohota lämpimässä 40 minuutin ajan. Paista 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa 30 minuuttia. Tarkista pinta 20 minuutin kuluttua. Jos pinta on liian ruskea, paista leipä viimeiset 10 minuuttia alumiinifoliolla peitettynä. Anna jäähtyä hetken ennen leikkaamista.