Välineet
Ainekset
125 g tummaa suklaata(60%)
60 g kermaa
50 g tummaa kaakaojauhetta
25 g kookoshiutaleita
Vaiheittaiset ohjeet
Kiinnitä yleiskoneeseen vihannesleikkuri/-raastinlisävaruste, jossa on karkea raastinterä. Raasta suklaata nopeudella 6.
Lämmitä kermaa keskilämmöllä, kunnes se on erittäin kuumaa, mutta älä anna sen kiehua. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja anna hautua 5 minuuttia.
Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen ja sekoita 3 minuuttia, kunnes seos on tasaista. Kaada tryffeliseos matalalle pellille. Laita jääkaappiin 4 tunniksi.
Paahda kookoshiutaleita keskilämmöllä. Anna kookoshiutaleiden jäähtyä kokonaan ja siirrä ne monitoimiterällä varustettuun monitoimikoneeseen.
Käytä sykäystoimintoa, kunnes kookoshiutaleet ovat pilkkoutuneet hienoiksi, mutta eivät jauhaantuneet.
Laita pilkkoutuneet kookoshiutaleet matalalle lautaselle. Laita kaakaojauhe erilliselle matalalle lautaselle.
(Ohuet lateksihanskat auttavat tässä vaiheessa.) Ota palloraudalla pieni määrä jäähtynyttä tryffeliseosta ja muotoile siitä pallo, jonka halkaisija on noin 2,5 cm.
Pyöritä puolet palloista kaakaojauheessa ja puolet kookoshiutaleissa.
Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa.