emeagif
Skip the navigation

Suklaamuffinit

KitchenAid Chef

Kruunaa kahvihetkesi näillä suklaamuffineilla ja kermavaahdolla.

Import-Recipe - Chocolate muffins

Suklaamuffinit

KitchenAid Chef

Kruunaa kahvihetkesi näillä suklaamuffineilla ja kermavaahdolla.

Välineet

StandMixer
Sifter
Valmistelu
20min
Ruoanlaitto
20min
Yhteensä
40min
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

280 g vehnäjauhoja

80 g tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

1/2 tl suolaa

250 g sokeria

2 isoa kananmunaa

240 ml kirnupiimää

55 g sulatettua ja jäähdytettyä voita

60 ml kasviöljyä

170 g suklaahippuja

150 ml kuohukermaa

120 g vadelmia

Vaiheittaiset ohjeet

  1. 16 muffinia

  2. Laita munat, piimä, öljy ja sulatettu voi yleiskoneen pienempään kulhoon. Kiinnitä lankavispilä yleiskoneeseen ja käännä nopeudensäätövipu kohtaan 4. Sekoita 30 sekuntia. Laita kulho syrjään.

  3. Kiinnitä yleiskoneeseen siivilälisävaruste. Siivilöi kaakaojauhe ja jauhot toiseen kulhoon 4-nopeudella.

  4. Lisää sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Kiinnitä vatkain ja sekoita 2-nopeudella 15 sekuntia. Lisää sekoitetut nesteet ja sekoita 2-nopeudella, kunnes ainekset sekoittuvat juuri ja juuri. Lisää suklaahiput ja sekoita 1-nopeudella 10 sekuntia.

  5. Jaa seos muffinivuokiin ja täytä ne lähes yläreunaan asti. Paista esilämmitetyssä 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Kokeile muffinin kypsyyttä hammastikulla. Muffinit ovat valmiit, kun hammastikkuun ei jää taikinaa. Siirrä muffinit ritilälle ja anna jäähtyä 15 minuuttia ennen kuin irrotat ne vuoista. Irrota muffinit vuoista ja anna niiden jäähtyä täysin.

  6. Kaada vispikerma yleiskoneen kulhoon. Sekoita 10-nopeudella 30 sekuntia, kunnes vaahto on kiinteää ja kuohkeaa.

  7. Lisää muffinien päälle lusikallinen kermavaahtoa ja vadelmia ennen tarjoilua.