Suklaamuffinit
Kruunaa kahvihetkesi näillä suklaamuffineilla ja kermavaahdolla.
Suklaamuffinit
Kruunaa kahvihetkesi näillä suklaamuffineilla ja kermavaahdolla.
Välineet
Ainekset
280 g vehnäjauhoja
80 g tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
250 g sokeria
2 isoa kananmunaa
240 ml kirnupiimää
55 g sulatettua ja jäähdytettyä voita
60 ml kasviöljyä
170 g suklaahippuja
150 ml kuohukermaa
120 g vadelmia
Vaiheittaiset ohjeet
16 muffinia
Laita munat, piimä, öljy ja sulatettu voi yleiskoneen pienempään kulhoon. Kiinnitä lankavispilä yleiskoneeseen ja käännä nopeudensäätövipu kohtaan 4. Sekoita 30 sekuntia. Laita kulho syrjään.
Kiinnitä yleiskoneeseen siivilälisävaruste. Siivilöi kaakaojauhe ja jauhot toiseen kulhoon 4-nopeudella.
Lisää sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Kiinnitä vatkain ja sekoita 2-nopeudella 15 sekuntia. Lisää sekoitetut nesteet ja sekoita 2-nopeudella, kunnes ainekset sekoittuvat juuri ja juuri. Lisää suklaahiput ja sekoita 1-nopeudella 10 sekuntia.
Jaa seos muffinivuokiin ja täytä ne lähes yläreunaan asti. Paista esilämmitetyssä 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Kokeile muffinin kypsyyttä hammastikulla. Muffinit ovat valmiit, kun hammastikkuun ei jää taikinaa. Siirrä muffinit ritilälle ja anna jäähtyä 15 minuuttia ennen kuin irrotat ne vuoista. Irrota muffinit vuoista ja anna niiden jäähtyä täysin.
Kaada vispikerma yleiskoneen kulhoon. Sekoita 10-nopeudella 30 sekuntia, kunnes vaahto on kiinteää ja kuohkeaa.
Lisää muffinien päälle lusikallinen kermavaahtoa ja vadelmia ennen tarjoilua.