Suklaamarenkikeksit
Nämä keksit takaavat todellisen suklaanautinnon – niissä on rapea pinta, mutta pehmeä sisus.
Suklaamarenkikeksit
Nämä keksit takaavat todellisen suklaanautinnon – niissä on rapea pinta, mutta pehmeä sisus.
Välineet
Ainekset
300 g tummaa suklaata
150 g munanvalkuaisia
1/2 tl suolaa
230 g hienoa sokeria
1 tl etikkaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl kaakaojauhetta
Vaiheittaiset ohjeet
Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja sulata se vesihauteessa.
Lisää valkuaiset vispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Lisää suola ja vatkaa nopeudella 10, kunnes vaahtoon muodostuu pehmeitä huippuja. Lisää vähitellen hieno sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahtoon muodostuu kiiltäviä ja kiinteitä huippuja. Vaihda yleiskoneeseen silikonireunainen vatkain ja lisää seokseen etikka ja maissitärkkelys. Sekoita nopeudella 1/2, jotta ne sekoittuvat seokseen hyvin.
Lisää sulanut suklaa hitaasti kulhoon. Sekoita, kunnes seos on tasainen.
Kauho seos pienellä jäätelökauhalla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pölytä keksit kaakaojauheella. Paista 100 °C:ssa esilämmitetyssä uunissa 40 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan uunissa.