Suklaakävyt
Nämä suklaakäpykakut ovat hauskan juhlava herkku, jotka sopivat täydellisesti jouluun. Kävynmuotoiset kakut on valmistettu täyteläisestä suklaasta.
Suklaakävyt
Nämä suklaakäpykakut ovat hauskan juhlava herkku, jotka sopivat täydellisesti jouluun. Kävynmuotoiset kakut on valmistettu täyteläisestä suklaasta.
Välineet
Ainekset
Chocolate sponge cake
250 g hienoa sokeria
3 kananmunaa
175 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
80 g kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
Frosting
250 ml vispikermaa
150 g pehmeää voita
120 g siivilöityä tomusokeria
100 g huoneenlämpöistä sulatettua tummaa suklaata
1 rkl ranskankermaa
15 g kaakaojauhetta
1/4 tl vaniljauutetta
20 ml vastakeitettyä espressoa
125 g mantelilastuja
Vaiheittaiset ohjeet
Suklaasokerikakun valmistaminen: Lisää sokeri ja kananmunat vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 4, kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa.
Lisää jauhot, leivinjauhe, 80 g kaakaojauhetta ja suola. Sekoita nopeudella 1, kunnes ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Laita kulho syrjään.
Kiinnitä lankavispilä yleiskoneeseen ja vatkaa kerma kuohkeaksi.
Lisää kermavaahto kakkutaikinaan ja sekoita nopeudella 1, kunnes seos on tasaista. Laita leivinpaperi pyöreän kakkuvuoan pohjalle ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 45 minuuttia 175-asteisessa esilämmitetyssä uunissa, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä. Kun se tuntuu viileältä, kääri kakku muovikelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Kuorrutuksen valmistaminen: Lisää voi, tomusokeri ja loput kaakaojauheesta yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä koneeseen vatkain. Sekoita suurella nopeudella, kunnes ainesosat ovat sekoittuneet. Kaada sulatettu suklaa, ranskankerma, vaniljauute ja espresso kulhoon. Sekoita tasaiseksi kreemiksi.
Käpykakkujen kokoaminen: Ota taikinasta paloja ovaalinmuotoisella keksimuotilla. Leikkaa reunat veitsellä ja luo kupumainen muoto. Levitä kakkujen päälle kreemiä ja lisää mantelilastut. Ripottele päälle kaakaojauhetta.