Suklaajäätelö merisuolalla
Täyteläinen ja kermainen suolainen suklaajäätelö on unelmiesi jälkiruoka.
Suklaajäätelö merisuolalla
Täyteläinen ja kermainen suolainen suklaajäätelö on unelmiesi jälkiruoka.
Välineet
Ainekset
400 ml vispikermaa
200 ml täysmaitoa
130 g sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
100 g pilkottua suklaata
4 munankeltuaista
1,5 tl karkeaa merisuolaa
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää kerma, maito, sokeri, kaakaojauhe ja hienonnettu suklaa kattilaan ja lämmitä sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Älä kiehauta. Siivilöi.
Laita keltuaiset lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon ja sekoita nopeudella 4 kahden minuutin ajan.
Vähennä sekoitusnopeutta kahteen ja kaada hitaasti lämmin (ei kuuma) suklaaseos kananmunien päälle, niin ne temperoituvat. Kaada seos takaisin kattilaan ja kypsennä keskilämmöllä puulusikalla sekoittaen. Kerman pitäisi paksuuntua kastikemaiseksi. Älä kiehauta.
Siirrä jäätelöseos ilmatiiviiseen astiaan ja jäähdytä yön yli.
Kiinnitä jäädytetty KitchenAid-jäätelökone yleiskoneeseen. Laita kone sekoitusnopeudelle ja kaada kylmä suklaajäätelöseos pakastuskulhoon, kun kone on käynnissä. Sekoita jäätelöseosta 14 minuutin ajan. Lisää suolaa ja sekoita vielä 2 minuuttia. Siirrä jäätelö astiaan ja laita pakastimeen 2–4 tunniksi. Tarjoiluehdotus: tarjoile jäätelökeksinä.