Suklaaganache-kakku
Nautiskele tästä syntisen herkullisesta suklaaganache-kakusta. Kostean täyteläisten kakkukerrosten väleissä ja päällä on runsaasti samettisen sileää ganachea, joten taivaallinen jälkiruoka täyttää jokaisen suklaanrakastajan toiveet.
Suklaaganache-kakku
Nautiskele tästä syntisen herkullisesta suklaaganache-kakusta. Kostean täyteläisten kakkukerrosten väleissä ja päällä on runsaasti samettisen sileää ganachea, joten taivaallinen jälkiruoka täyttää jokaisen suklaanrakastajan toiveet.
Välineet
Ainekset
110 g + 340 g suolaamatonta, pehmeää voita
290 g tomusokeria
75 g tummaa kaakaojauhetta
80 ml täysmaitoa
4 g vaniljauutetta
1/4 + 1/2 tl suolaa
75 g tummaa kaakaojauhetta
115 ml kiehuvaa vettä
450 g kidesokeria
2,5 tl vaniljauutetta
4 kevyesti vatkattu suuri kananmuna
360 g siivilöityä kakkujauhoa
4 g ruokasoodaa
240 ml maitoa
Vaiheittaiset ohjeet
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Aseta kaksi ritilää uunin keskitasolle. Voitele kolme pyöreää kakkuvuokaa, joiden halkaisija on 20 cm ja korkeus 5 cm, ja vuoraa niiden pohja leivinpaperilla. Ripottele vuokien pohjalle ja reunoille kaakaojauhetta ja ravistele ylimääräinen pois.
Kiinnitä KitchenAid-yleiskoneeseen siivilä (ja vatkainlisävaruste) ja nollaa vaaka painamalla Taara-painiketta.
Lisää tummaa kaakaojauhetta ainessäiliöön ja punnitse. Aseta yleiskone nopeudelle 4, siivilöi kaakao keskikokoiseen kulhoon ja vatkaa sekaan kiehuva vesi. Anna jäähtyä.
Vaahdota 340 g voita nopeudella 2 kevyeksi ja kuohkeaksi.
Lisää 450 g sokeria ainessäiliöön ja punnitse. Aseta yleiskone sekoitusnopeuteen ja siivilöi sokeri mukaan vähitellen, kunnes taikina on kevyttä ja kuohkeaa. Vatkaa vanilja mukaan. Kaada kananmunat taikinaan vähitellen vatkaten joka lisäyksen jälkeen, kunnes taikina ei ole enää liukasta.
Vatkaa maito jäähtyneeseen kaakaoseokseen.
Lisää ainessäiliöön jauhot, ruokasooda ja 1/2 tl suolaa ja punnitse. Paina taarauspainiketta ainesten välillä. Sekoita ainekset säiliössä. Siivilöi kuivat aineet taikinaan yleiskoneen sekoitusnopeudella. Lisää kaakaoseos taikinaan vähitellen.
Jaa taikina tasan kolmeen kakkuvuokaan. Paista 35–40 minuuttia, kunnes taikinaa ei tartu testaustikkuun, kun työnnät sen kakun keskelle. Vaihda vuokien paikkoja ajoittain, jotta kakkukerrokset paistuvat tasaisesti. Siirrä kakkukerrokset ritilälle ja anna jäähtyä 15 minuuttia. Kumoa kakut, siirrä takaisin ritilälle yläpuoli ylöspäin ja anna jäähtyä täysin.
Kuorrutus: vatkaa yleiskoneen kulhossa vatkainlisävarusteella 110 g voita sileäksi nopeudella 4 yhden minuutin ajan. Lisää 290 g tomusokeria ja 75 g kaakaojauhetta. Valitse nopeus 2, lisää vähitellen maito, vanilja ja 1/4 tl suolaa ja sekoita 4 minuuttia, kunnes seos on tasainen.
Irrota leivinpaperit kakkujen pohjasta. Säästä onnistunein kerros päällimmäiseksi. Aseta yksi kakkukerros tarjoilulautaselle ja levitä sen päälle 1/4 suklaakuorrutuksesta. Lisää toinen kakkukerros ja levitä sen päälle toiset 1/4 kuorrutuksesta. Aseta kolmas kakkukerros päällimmäiseksi. Kuorruta kakku jäljellä olevalla kuorrutuksella. Tarjoa.