Suklaa-minttuvanukas
Suklaa-minttuvanukas
Välineet
Ainekset
120 ml mantelimaitoa
180 ml vaahterasiirappia
52 g raakakaakao- tai makeuttamatonta kaakaojauhetta
33 g hienoa mantelilevitettä
1/4 tl piparminttu-uutetta
ripaus merisuolaa
4 avokadoa
30 g kuorittuja hampunsiemeniä tai 35 g mantelilastuja tarjoilua varten
Vaiheittaiset ohjeet
Laita maito, vaahterasiirappi, kaakaojauhe, mantelivoi, piparminttu-uute ja suola KitchenAid® Power Plus® -tehosekoittimen astiaan. Sulje kansi ja käytä tehosekoitinta 5–10 sekuntia säädettävällä nopeudella 4, kunnes ainesosat ovat sekoittuneet hyvin.
Lisää joukkoon avokadot ja sulje kansi jälleen. Poista korkki kannen keskeltä ja laita survin paikoilleen.
Pidä survinta hyvin paikoillaan ja käytä tehosekoitinta 20–30 sekuntia säädettävällä nopeudella 11. Käytä survinta ainesosien ohjaamiseen terien läpi siten, että seoksesta tulee tasaisen kermaista.
Lusikoi seos neljään jälkiruokakulhoon tai cocktail-lasiin ja anna jäähtyä jääkaapissa pari tuntia.
Tarjoile hampunsiemenillä tai manteleilla koristeltuna.
Voit valmistaa tavallista suklaavanukasta jättämällä piparminttu-uutteen pois.